«Κούρεμα» τόκων και έως 360 δόσεις στη ρύθμιση για τις εργατικές κατοικίες!

Αχτσιόγλου: Λύθηκε  οριστικά το πρόβλημα 32.000 δικαιούχων εργατικών κατοικιών – Τέλος στην ομηρία των δικαιούχων εργατικών κατοικιών

Απόφαση ανάσα για 32.000 δικαιούχους εργατικών κατοικιών υπέγραψε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου! Στην απόφαση προβλέπεται ρύθμιση οφειλών δικαιούχων εργατικής κατοικίας στους οικισμούς  του τ. Ο.Ε.Κ. και επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής τους!

«Η απόφαση λύνει οριστικά το πρόβλημα 32.000 δικαιούχων εργατικών κατοικιών, οι  οποίοι βρίσκονταν σε καθεστώς ομηρίας, σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και πριν από το  1978», δήλωσε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου για να προσθέσει στη συνέχεια ότι «οι οικογένειες αυτές έχουν πλέον την δυνατότητα να γίνουν ιδιοκτήτες των σπιτιών που δικαιωματικά τους ανήκουν».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου,  η ρύθμιση αυτή έρχεται σε συνέχεια της προηγούμενης Υπουργικής Απόφασης που προέβλεπε την δραστική μείωση της τιμής παραχώρησης για 150 οικισμούς του τέως ΟΕΚ στα 304,41 ευρώ/τ.μ.

Πρακτικά, η απόφαση προβλέπει την δραστική περικοπή και ρύθμιση των τόκων υπερημερίας για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, επιμηκύνει τον χρόνο αποπληρωμής από 240 σε 360 δόσεις και περιλαμβάνει ευνοϊκότερους όρους για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες (μακροχρόνια άνεργοι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, συνταξιούχοι, ΑμεΑ κτλ).

Ποιοι μπαίνουν στην ρύθμιση

Πρακτικά, η συγκεκριμένη ρύθμιση λύνει τα χέρια στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά που δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στις οφειλές τους, μετά τα απανανωτά χτυπήματα που δέχτηκαν μέσα στην επταετία των μνημονίων. Στην ρύθμιση, μπορούν να υπαχθούν, οικιστές οι οποίοι βρίσκονται σε αναμονή έκδοσης οριστικού παραχωρητηρίου, οικιστές οι οποίοι έχουν λάβει οριστικό παραχωρητήριο και βρίσκεται σε εξέλιξη ο προβλεπόμενος χρόνος αποπληρωμής, και οικιστές με οριστικό παραχωρητήριο για το οποίο έχει λήξει ο χρόνος αποπληρωμής και αδυνατούσαν να ανταποκριθούν.   

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/279262-Koyrema-tokon-kai-eos-360-doseis-ste-rythmise-gia-tis-ergatikes-katoikies ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...