Κρέστενα: Μάζευε τους σκύλους σε κτήμα του και τους άφηνε να πεθαίνουν

Μια ανατριχιαστική αποκάλυψη έκαναν πολίτες σε χωριό κοντά στην Κρέστενα, που ανακάλυψαν πως ένας 53χρονος συγχωριανός τους, συγκέντρωνε σκύλους σε χώρο ιδιοκτησίας του, για να τους έχει ως φύλακες, όμως τα ζώα είχαν τραγική κατάληξη, αφού τα εγκατέλειπε χωρίς νερό και τροφή δεμένα, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr οι Αρχές στην έρευνα που έκαναν μετά την καταγγελία εντόπισαν τουλάχιστον τρεις νεκρούς σκύλους σε προχωρημένη σήψη και γενικότερα κακές συνθήκες διαβίωσης των υπόλοιπων ζώων.

Για το θέμα έγινε αυτοψία τόσο από την ΔΑΟΚ Ηλείας και το τμήμα Κτηνιατρικής αλλά και τη Διεύθυνση Υγιεινής της Π.Ε. Ηλείας, όπου διαπιστώθηκε η κατάσταση που επικρατεί σύμφωνα με την καταγγελία.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κρεστένων σχηματίστηκε δικογραφία για κακοποίηση ζώων  σε βάρος ενός 53χρονου ημεδαπού, ο οποίος σύμφωνα με καταγγελία, συγκέντρωνε σκύλους στην οικία του, προκειμένου να τους χρησιμοποιεί ως φύλακες, ενώ κατά την αποχώρηση του από το κατάλυμα του, που δεν ήταν μόνιμο, εγκατέλειπε τα ζώα ,δεμένα χωρίς τροφή και νερό με αποτέλεσμα να προκαλείται ο θάνατός τους. Το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Νεότερη ενημέρωση

Σύμφωνα με πληροφορίες γειτόνων του 53χρονου, ο ίδιος φρόντιζε τους σκύλους, αλλά περιήλθε τελευταία σε δεινή οικονομική κατάσταση, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες που υπήρχαν.

ilialve.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...