Κρέτσος: Δεν θα απέχει πολύ ο αριθμός 4 για τα κανάλια ακόμα και αν αποφασίσει διαφορετικά το ΕΣΡ

Την άποψη ότι ο αριθμός των καναλιών που θα υπάρχουν στην Ελλάδα δεν θα είναι πολύ διαφορετικός από το 4 που πρότεινε η κυβέρνηση ακόμα και αν δοθούν οι αρμοδιότητες για την απόφαση αυτή στο ΕΣΡ με απόφαση του πολιτικού συστήματος εξέφρασε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος.

«Είτε λόγω της αγοράς είτε λόγω του περιορισμού στο φάσμα συχνοτήτων, δεν θα γυρίσουμε σε αριθμό πολύ διαφορετικό από το 4» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λευτέρης Κρέτσος, στη συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ.

Μιλώντας για τη διάταξη που ρυθμίζει  το θέμα των τηλεοπτικών αδειών στο μεταβατικό στάδιο μέχρι τη συγκρότηση του ΕΣΡ ο Λευτέρης Κρέτσος είπε ότι «σύμφωνα με την αρχή της ισότιμης μεταχείρισης βεβαίωση προσωρινής λειτουργίας μπορεί να λάβει όποιος ανταποκρίνεται στα δικαιολογητικά του νόμου 4339 που δεν έχει καταργηθεί».

Εξειδικεύοντας είπε ότι αυτό πρακτικά σημαίνει ότι «βεβαίωση μπορεί να πάρει όποιος μπορεί να εκπληρώσει προϋποθέσεις όπως τραπεζική και ασφαλιστική ενημερότητα ή να έχει 400 εργαζομένους πλήρους απασχόλησης σε διάστημα 3 μηνών όπως προβλέπει ο νόμος».

«Εάν εκπληρούν όλες τις προϋποθέσεις και καταθέσουν εύλογο τίμημα θα μπορούν να ανοίξουν κανάλι και οι κ.κ. Σαββίδης και Μαρινάκης» συμπλήρωσε ο Λευτέρης Κρέτσος.

Όπως είπε με αυτό τον τρόπο «δεν αδειοδοτούμε το σάπιο σύστημα ξανά, βάζουμε τέλος στο τζάμπα».

Κατά τον Λευτέρη Κρέτσο η ρύθμιση που θα φέρει η κυβέρνηση θα δίνει βεβαιώσεις λειτουργίας που θα αφορούν το χρονικό διάστημα μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός από το ΕΣΡ για τον οποίο ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας είπε ότι «θα περάσει ένα σοβαρό διάστημα μέχρι να γίνει αυτό».

Μιλώντας τέλος για την πρόταση της κυβέρνησης ο Βύρων Πολύδωρας να είναι ο πρόεδρος του ΕΣΡ ο Λευτέρης Κρέτσος είπε ότι «κάναμε άλμα με την πρόταση αυτή».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...