Κρέτσος: Δεσμευτικές, αλλά όχι σεβαστές οι δικαστικές αποφάσεις

«Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές, αλλά όχι και σεβαστές», τόνισε σε συνέντευξή του ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Όπως πρόσθεσε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης, «ο καθένας έχει δικαίωμα να κρίνει τις αποφάσεις όποιες και αν είναι» και επανέλαβε πως αν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός, τότε υποχρέωση της πολιτείας είναι να επιστρέψει στο σύνολό του τα χρήματα στους δικαιούχους.

«Θα λείψουν από άλλες δράσεις για την αντιμετώπιση των ανθρώπων που κινούνται στα όρια της φτώχειας, αλλά η πολιτεία θα κάνει ό,τι νόμιμο προβλέπεται», είπε χαρακτηριστικά. Σημείωσε ωστόσο πως μια κλειστή ομάδα ολιγαρχών είχε στα χέρια της όλα τα προηγούμενα χρόνια ΜΜΕ, αφού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που δεν ρύθμισαν το τηλεοπτικό τοπίο χρωστούσαν στη διαπλοκή και δεν προχωρούσαν στον διαγωνισμό.

Ο κ. Κρέτσος ανέφερε επίσης ότι μόνο ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha παρουσίασε το 2015 ισολογισμό, ενώ σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους ΜΜΕ που μπορεί να χάσουν την δουλειά τους και εργάζονται σε μη αδειοδοτημένα κανάλια, τόνισε ότι προβλέπεται στην περίπτωση αυτή ειδική στήριξη, μέσα από επιδόματα ανεργίας, με βάση τη συλλογική σύμβαση εργασίας που υπάρχει από το 2009.

«Πυρά» από την αντιπολίτευση

Η δήλωση του Γ.Γ. Επικοινωνίας ότι η απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες είναι δεσμευτική αλλά όχι και σεβαστή προκάλεσε την αντίδραση του Ποταμιού και με ανακοίνωσή του έκανε λόγο για αρνητική προϊστορία της κυβέρνησης στις σχέσεις της με τη Δικαιοσύνη.

Το Ποτάμι, σχολιάζοντας τη δήλωση του Λευτέρη Κρέτσου ανέφερε πως «η κυβέρνηση έχει καταφέρει να έχει ήδη μια αρνητική προϊστορία στις σχέσεις της με τη Δικαιοσύνη. Η δήλωση λοιπόν του Γ.Γ. Επικοινωνίας ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι δεσμευτική αλλά όχι σεβαστή, δεν μας εκπλήσσει.

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και σεβασμός στους θεσμούς δεν πάνε μαζί. Κομματοκρατία και ανεξάρτητη Δικαιοσύνη είναι έννοιες ασύμβατες».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...