Κρέτσος: Η χορήγηση τηλεοπτικών αδειών θα τελειώσει την ανομία

Κρέτσος: Η χορήγηση τηλεοπτικών αδειών θα τελειώσει την ανομία

Στη διάρκεια ημερίδας με θέμα «Περιφερειακή τηλεόραση χθες σήμερα αύριο» την οποία συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας , ο οργανισμός πολιτιστικής ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας και η Ένωση Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας στη Λαμία, απηύθυνε ομιλία ο υφυπουργός Ψηφιακής Λευτέρης Κρέτσος κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις θεσμικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για την περιφερειακή τηλεόραση.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής δεν προσδιόρισε το πότε θα προχωρήσει η διαδικασία για τις άδειες στην περιφερειακή τηλεόραση ωστόσο ανέφερε πως αυτό είναι ένα θέμα το οποίο έχει σχέση κυρίως με το ΕΣΡ.

Στάθηκε ιδιαίτερα στις πολιτικές που ήδη έχει προωθήσει το υπουργείο για τις «λευκές περιοχές», δηλαδή τις περιοχές που δεν καλύπτονται από ψηφιακό σήμα και στην παρούσα φάση έχει ψηφιστεί από τη Βουλή το θεσμικό πλαίσιο για να προχωρήσουν οι διαδικασίες τηλεοπτικής κάλυψης των συγκεκριμένων περιοχών. Αναφέρθηκε στις διορθώσεις της τηλεοπτικής κάλυψης που γίνονται και τόνισε πως ότι γίνονται συζητήσεις εντός της κυβέρνησης για την μείωση του τέλους της τηλεόρασης το οποίο, όπως είπε, θα αντιμετωπιστεί σε ισότιμη βάση με ό,τι ισχύει για τα κεντρικά κανάλια.

Ο κ. Κρέτσος αναφέρθηκε στις προσπάθειες οι οποίες έγιναν έτσι ώστε να υπάρξει ρύθμιση στο τηλεοπτικό τοπίο και εκτίμησε ότι η χορήγηση αδειών στους τηλεοπτικούς σταθμούς θα επιβάλει ένα νέο καθεστώς και θα τερματίσει την ανομία η οποία συντηρείται για χρόνια.

«Θα πρέπει να ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάρι», είπε ο κ. Κρέτσος και αναφέρθηκε σε τηλεοπτικά κανάλια «που έχουν σοβαρές υποδομές, εργαζομένους με τις προβλεπόμενες αμοιβές και αξιοπρόσεκτο πρόγραμμα, αλλά υπάρχουν και κανάλια που έχουν μόνο τηλεμάρκετινγκ» τονίζοντας την ανάγκη να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής στάθηκε ιδιαίτερα στον εκσυγχρονισμό του οπτικοακουστικού τοπίου ποντάροντας πως μέσα από αυτό τον τρόπο θα υπάρξουν παραγωγές, οι οποίες θα αξιοποιηθούν από την Περιφερειακή Τηλεόραση. Αναφέρθηκε μάλιστα στα προγράμματα που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα προσδιορίζοντας πως για πρώτη φορά η οπτικοακουστική παραγωγή θα εντάσσεται στον αναπτυξιακό νόμο.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/344025-Kretsos-E-choregese-teleoptikon-adeion-tha-teleiosei-ten-anomia ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...