Κρήτη: Κατάληψη στο Καπετανάκειο σχολείο – 300 μαθητές λυκείου κάνουν μάθημα σε λυόμενα

Κρήτη: Κατάληψη στο Καπετανάκειο σχολείο – 300 μαθητές λυκείου κάνουν μάθημα σε λυόμενα

Πολλά σχολέια βρίσκονται υπό κατάληψη με διαφορετικά αιτήματα ωστόσο, σε ένα σχολείο της Κρήτης οι μαθητές κάνουν κατάληψη επειδή δεν έχουν ουσιαστικά σχολείο.

Πρόκειται για το Καπετανάκειο που οι περίπου 300 μαθητές του 1ου Ενιαίου λυκείου Ηρακλείου τα τελευταία 10 χρόνια κάνουν μάθημα λυόμενα καθώς γίνονται εργασίες αποκατάστασης του ιστορικού αυτού κτιρίου.

Οπως αναφέρει το cretapost τα τελευταία 10 χρόνια μαθητές έρχονται, μαθητές φεύγουν κι όμως οι σκαλωσιές δεν λένε να βγουν από το κτίριο με τις εργασίες συνέχεια να «μπλοκάρουν» για γραφειοκρατικούς συνήθως λόγους.
Μία το ότι το έργο χρειαζόταν να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, μία επειδή δεν τα έβρισκε ο δήμος Ηρακλείου με τον εργολάβο που έχει αναλάβει το έργο, οι εργασίες άρχισαν και μετά από λίγο καιρό σταματούσαν.

Σήμερα, 10 χρόνια μετά, το κτίριο όπου στεγάζεται το γυμνάσιο έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο στο κτίριο όπου στεγάζεται το λύκειο γίνονται ακόμα εργασίες και τα παιδιά κάνουν ακόμα μάθημα στα λυόμενα.

Αύριο Πέμπτη, για μία ακόμα φορά, οι μαθητές του 1ου Ενιαίου Λυκείου Ηρακλείου μαζί με τους καθηγητές και τους γονείς τους έχουν προγραμματίσει πορεία διαμαρτυρίας από το Καπετανάκειο προς την Λότζια.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, θα επιχειρήσουν να μιλήσουν με τον δήμαρχο ζητώντας του πλέον σωστά χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωση του έργου.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/344863-Krete-Katalepse-sto-Kapetanakeio-scholeio-300-mathetes-lykeioy-kanoyn-mathema-se-lyomena ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...