Κρίσιμες ώρες για την 9χρονη που έπαθε αλλεργικό σοκ από γλυκό – Τα νεότερα για την υγεία της

Κρίσιμες ώρες για την 9χρονη που έπαθε αλλεργικό σοκ από γλυκό – Τα νεότερα για την υγεία της
Κρίσιμες ώρες για την 9χρονη που έπαθε αλλεργικό σοκ από γλυκό - Τα νεότερα για την υγεία της

Ως ενθαρρυντικό μήνυμα στη μάχη, που δίνει η 9χρονη μαθήτρια από το Βελεστίνο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, θα μπορούσε να εκληφθεί η επισήμανση των γιατρών στους γονείς της την Παρασκευή ότι ο οργανισμός της έδειξε μικρό σημάδι αντίδρασης στη φαρμακευτική αγωγή, που της χορηγείται.

Είναι, ωστόσο, πολύ νωρίς ακόμη για να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα και οι γιατροί να μπορούν να μιλήσουν με βεβαιότητα ότι ο κίνδυνος ξεπεράστηκε, αφού η κλινική της εικόνα εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται «εξαιρετικά κρίσιμη».

Η 9χρονη μαθήτρια, που υπέστη σοβαρό αλλεργικό σοκ από γλυκό που κεράστηκε στο σχολείο της, παραμένει σε μηχανική υποστήριξη όλες αυτές τις μέρες και σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ενδεικτικό της σκληρής μάχης που δίνει για να κρατηθεί στη ζωή.

«Μπορεί να δείχνει σημάδια αντίδρασης ο οργανισμός, αλλά και πολύ πρώιμο ακόμη να μπορεί να μιλήσει κανείς για τα επόμενα βήματα. Η κατάστασή της χαρακτηρίζεται σταθερή, αλλά ιδιαίτερα κρίσιμη», επισημάνθηκε χαρακτηριστικά στο taxydromos.gr, από πηγές που συνομιλούν καθημερινά με τους θεράποντες γιατρούς και τους νοσηλευτές της ΜΕΘ.

«Εχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Δεν χρειάζεται βιασύνη. Σκοπός είναι να μπορέσει η μικρούλα να ξεπεράσει τον κίνδυνο, που διατρέχει ακόμη», πρόσθεταν οι ίδιες πηγές.

Σημειώνεται ότι η μικρή μαθήτρια διακομίστηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Βόλου όπου οι γιατροί κατάφεραν να την επαναφέρουν και να τη σταθεροποιήσουν για να μπορέσει να διακομιστεί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, αφού πρώτα υπέστη 4 φορές καρδιακή ανακοπή.

Δίνει τη μάχη στη ΜΕΘ από την περασμένη Δευτέρα το απόγευμα, με όλο το προσωπικό, γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό να είναι δίπλα της και να κάνουν ό,τι μπορούν για να τη βοηθήσουν, προσδοκώντας ότι η μικρή μαθήτρια θα τα καταφέρει.

Συγκλονίζει ο πατέρας της

Με τρεμάμενη φωνή, ο πατέρας της 9χρονης ζήτησε μια προσευχή και ένα κεράκι για την κόρη του.

«Μια προσευχή κι ένα κεράκι όποιος μπορεί αυτό, τίποτα άλλο. Η μικρή είναι πολύ δυνατή, αυτό μας δίνει κουράγιο. Αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό δυστυχώς» ανέφερε ο πατέρας του μικρού κοριτσιού.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους γιατρούς γιατί έχουν δώσει ψυχή και σώμα. Δυστυχώς δεν υπάρχει… είναι δύσκολη η κατάσταση πολύ. Το παλεύει το μικρό, το παλεύουν και οι γιατροί…» συμπλήρωσε ο πατέρας.

Ο πατέρας της 9χρονης δήλωσε συγκινημένος για τα δεκάδες μηνύματα συμπαράστασης που έχει λάβει. «Να ευχαριστήσω τον κόσμο που μας έχει σταθεί τόσο πολύ και προσευχόμαστε όλοι να πάνε τα πράγματα καλύτερα. Καλή δύναμη σε όσους περνάνε τέτοιες καταστάσεις και δεν έχω να πω κάτι άλλο» πρόσθεσε.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...