Κραυγή αγωνίας από κρατούμενο: “Έβγαλα δεύτερο κεφάλι” – Τι απαντά το Υπουργείο ΠροΠο

Κραυγή αγωνίας από κρατούμενο: “Έβγαλα δεύτερο κεφάλι” – Τι απαντά το Υπουργείο ΠροΠο
Κραυγή αγωνίας από κρατούμενο:


20/01/2020 – 22:07

Σο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ετοιμάζεται να προσφύγει κρατούμενος των φυλακών Νιγρίτας, ο οποίος φέρει στο κεφάλι του έναν τεράστιο όγκο, ο οποίος συνεχώς μεγαλώνει και όπως υποστηρίζει κανείς δεν τον βοηθά στο σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. 

Ο κρατούμενος με καταγωγή από τη Βουλγαρία, υποστηρίζει ότι ο τεράστιος όγκος προκλήθηκε από χτύπημα όπλου αστυνομικού τη στιγμή της σύλληψής του. Ο όγκος (ύγρωμα ή λίπωμα) ξεκίνησε σε μέγεθος καρυδιού και έφτασε να είναι πλέον τεράστιος.

“Έχω ενοχλήσει πέντε φορές την υπηρεσία, διευθυντή, εισαγγελέα, αρχιφύλακα, κοινωνική υπηρεσία και δεν βλέπω βοήθεια από κανέναν. Έχω μιλήσει με την πρεσβεία, δεν με βοηθάει κανένας…”, υποστηρίζει ο άντρας που κρατείται για παράνομη διακίνηση μεταναστών στην Ελλάδα.

Με δηλώσεις του σε τοπικό κανάλι των Σερρών, ζητά να μεταφερθεί στη χώρα του, προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και να είναι κοντά στους συγγενείς του, τους οποίους έχει να δει πέντε χρόνια. “Έχω μιλήσει με πέντε εισαγγελείς της φυλακής και κανένας δεν μπορεί να με συμβουλεύσει για το τι πρέπει να κάνω βάσει νόμου”, ανέφερε. “Η Βουλγαρία με έχει ζητήσει δύο φορές και η Ελλάδα λέει ότι δεν υπάρχει εδώ το όνομά μου”, πρόσθεσε.

Ο συνήγορός του, μιλώντας σε τοπική εφημερίδα, τόνισε ότι για την υγεία του κρατουμένου “απαιτείται εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα την οποία δεν μπορεί να έχει εκεί που κρατείται”. 

κρατουμενος

Τι απαντά το υπουργείο

Για την υπόθεση που πήρε μεγάλες διαστάσεις, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι η κατάσταση της υγείας του κρατουμένου παρακολουθείται από γιατρούς του Κέντρου Υγείας Νιγρίτας που επισκέπτονται το Κατάστημα Κράτησης.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο ίδιος αρνήθηκε να μεταβεί στο Νοσοκομείο “Γεώργιος Παπανικολάου” για προγραμματισμένη μαγνητική τομογραφία ενώ επανειλημμένως δεν συνεργάστηκε με γιατρούς του Κέντρου Υγείας Νιγρίτας και του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Αναφορικά με δημοσιεύματα που εμπεριέχουν ισχυρισμούς αλλοδαπού κρατούμενου σχετικά με την αντιμετώπιση θεμάτων υγείας του, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

  • ο ανωτέρω κρατείται στο Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας Σερρών και εκτίει πολυετή ποινή κάθειρξης για διάφορα αδικήματα,
     
  • η κατάσταση της υγείας του παρακολουθείται από γιατρούς του Κέντρου Υγείας Νιγρίτας που επισκέπτονται το Κατάστημα Κράτησης,
     
  • διακομίστηκε επανειλημμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών καθώς και στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης “Γεώργιος Παπανικολάου” και “γιος Δημήτριος”,
  • αρνήθηκε να μεταβεί στο Νοσοκομείο “Γεώργιος Παπανικολάου” για προγραμματισμένη ιατρική εξέταση (μαγνητική τομογραφία) ενώ επανειλημμένως δεν συνεργάστηκε με γιατρούς του Κέντρου Υγείας Νιγρίτας και του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών.

Το θέμα παρακολουθείται από τη Διεύθυνση του Καταστήματος Κράτησης.

Επιπλέον έχει υποβάλει αίτημα έκδοσης στη χώρα του, το οποίο εξετάζεται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες και αναμένεται η έκδοση της σχετικής απόφασης.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...