Κριτική …από αριστερά στο ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις του στην Άμυνα! Διασταυρούμενα πυρά

Κριτική ...από αριστερά στο ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις του στην Άμυνα! Διασταυρούμενα πυρά
Δύσκολη η ισορροπία για να γίνεις “κυβερνώσα αριστερά”. Πόσο μάλλον να γίνεις κυβέρνηση. Στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ κυριολεκτικά ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί!

Από τη μια δέχεται κατηγορίες για “αντιμιλιταριστικές θέσεις”. Οι πιο ακραίοι αμφισβητούν ακόμη τις θέσεις του σε εθνικά θέματα.

Την ίδια ώρα δέχεται έντονη κριτική από …τα αριστερά του επειδή…στρογγυλεύει πολύ τις απόψεις του.

Ενδεικτική λοιπόν η κριτική που του ασκείται από το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων . Ποια είναι η κριτική;

Σύμφωνα με όσα γράφουν:

• “Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η ανάγνωση των θέσεων της Πρώτης Παννελλαδικής Συνδιάσκεψης των Νέων του ΣΥΡΙΖΑ. Ένας χώρος που θέλησε να προβάλλει ένα αντιεθνικιστικό και αντιμιλιταριστικό πρόγραμμα, να τονίσει το ζήτημα των Αντιρρησιών Συνείδησης και των Ολικών Αρνητών Στράτευσης, σε συνδυασμό με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των στρατευμένων. Ο φιλοευρωπαισμός και η έλλειψη στόχων ενάντια στον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ πάντα καλύπτονταν από τον τονισμό της εναντίωσης στο ΝΑΤΟ και τις ιμπεριαλιστικές αποστολές”.

• “Τώρα όμως όλα αυτά αποτελούν παρελθόν. Τώρα προτάσσεται η διεκδίκηση της εξουσίας και άρα οι όποιες «ενοχλητικές» θέσεις παίρνουν την άγουσα για τα αποδυτήρια, καθώς βγαίνουν εκτός προγράμματος. Ταυτόχρονα, προχωρά η διαπεδαγώγηση μελών και φίλων στην αντίστοιχη αστική πολιτική, ενώ με συστηματικό τρόπο μειώνονται οι προσδοκίες από την περίφημη Αριστερή Κυβέρνηση!

Στόχος μας δεν είναι η εμπλοκή σε μικρόψυχα πολιτικά παιχνίδια, αλλά θέλουμε να τονίσουμε την συγκεκριμένη αναθεώρηση και συντηρητική αναδίπλωση, ιδιαίτερα τώρα που ο ελληνικός στρατός ερωτοτροπεί με κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση και με τους σχεδιασμούς καταστολής των κοινωνικών κινημάτων. Που η Ε.Ε. καταλήγει την Πολιτική Άμυνας/Ασφάλειας συγκροτώντας αυτές τις στρατιωτικές δυνάμεις που θα επεμβαίνουν παγκόσμια για να επιβάλλει τα συμφέροντα του ευρωπαικού αστικού κόσμου. Ενώ οι επεμβάσεις αυξάνονται (Γαλλία-ΗΠΑ σε Αφρική με την συνδρομή και των υπόλοιπων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων). Τώρα που βιώνουμε μια τεράστια επίθεση στα δικαιώματα των στρατευμένων, που η κρατική καταστολή εφορμά κατά των αντιρρησιών συνείδησης και των ολικών αρνητών στράτευσης. Τώρα που στήνεται το νέο κόλπο των κυβερνήσεων και των επιχειρηματιών με τα μεταχειρισμένα οπλικά συστήματα, που προσφέρονται δωρεάν, αλλά απαιτούν πανάκριβη συντήρηση!”

Του…σέρνουν και πολλά άλλα του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σίγουρα στο χώρο της Εθνικής Άμυνας βρίσκεται μεταξύ…διασταυρούμενων πυρών! Αλλά σ΄ αυτή τη περίπτωση το να μένεις στη μέση είναι ότι χειρότερο.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...