Κρύο – λίπος σημειώσατε 1!

Κρύο - λίπος σημειώσατε 1!
Πρόκειται για μια νέα μέθοδο που δεν έχει καμία σχέση με την κλασική μέθοδο της λιποαναρρόφησης.
Ονομάζεται κρυολιπόλυση και αρχικά προκαλεί υπερθέρμανση των λιποκυττάρων και στη συνέχεια τα παγώνει με αποτέλεσμα την οριστική νέκρωση και απόπτωση τους. Στο επιστημονικό άρθρο που θα διαβάσετε θα ενημερωθείτε για τη μέθοδο αυτή, ποια είναι τα υπέρ και ποια τα κατά και πότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί. 

Του Δρ. Αθανάσιου Αθανασίου MD PhD Πλαστικού Χειρουργού

Η νέα μέθοδος αυτή πρωτοεφαρμόστηκε από Ιταλούς επιστήμονες και μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του λίπους και της κυτταρίτιδας, είναι κάτι περισσότερο από αισιόδοξα. Και μάλιστα έχει αποτελέσματα σε όλα τα στάδια. Η αποτελεσματικότητα της μεθόδου έχει πιστοποιηθεί μεταξύ άλλων από κλινικά τεστ που πραγματοποιήθηκαν σε δύο από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Αμερικής αυτό του Harvard και της Massachusetts.

Αρχικά λοιπόν, πραγματοποιείται μια διαδοχική διαδικασία έντονης θέρμανσης με ειδική συσκευή και μετά ακολουθεί μια έντονη ψύξη. Η Θέρμανση φτάνει τοπικά και τους 60 βαθμούς Κελσίου και η ψύξη αγγίζει τους -15. Η αυξομείωση αυτή επιδρά μόνο στα κύτταρα του λίπους της περιοχής όπου εφαρμόζεται η θεραπεία. Περιοχές όπου το τοπικό λίπος δεν αντιμετωπίζεται με σωματική άσκηση, η μέθοδος του «παγώματος» του λίπους μπορεί να δώσει άριστα αποτελέσματα στην εξάλειψή του.

Κατά την εφαρμογή της κρυολιπόλυσης, τα λιποκύτταρα στο σημείο εφαρμογής ψύχονται με αποτέλεσμα τη σταδιακή νέκρωσή τους και στη συνέχεια τη φυσική απόπτωσή τους από τον οργανισμό.

Τα πλεονεκτήματα της νέας μεθόδου είναι πολλά.

Είναι ΜΗ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ – χωρίς νυστέρι και αναισθησία

Είναι ανώδυνη. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει αμέσως μετά την εφαρμογή της θεραπείας στις καθημερινές του δραστηριότητες

Έχει ορατή & άμεση μείωση της κυτταρίτιδας όλων των τύπων και σε όλα τα στάδια

Δεν προκαλεί καμία βλάβη στους πέριξ ιστούς, όπως τους μυϊκούς, τα νεύρα και τα οστά

Δεν εκχύνονται στον οργανισμό τοξίνες που προέρχονται από τη διαδικασία καταστροφής των λιποκυττάρων, όπως συμβαίνει με άλλες τεχνικές

Η θεραπεία εφαρμόζεται στο χώρο του ιατρείου σε 3 συνεδρίες

Το αποτέλεσμα είναι οριστικό και δεν χρειάζεται επανάληψη

Η μέθοδος μπορεί να συνδυαστεί χωρίς περιορισμούς με σωματική άσκηση αλλά και άλλες τυχόν θεραπείες που έχουν επιλεγεί από τον θεράποντα ιατρό.

Οι περιοχές που μπορεί να εφαρμοστεί είναι οι περιοχές που συγκεντρώνεται κυρίως το δυστροφικό λίπος: κοιλιά, μηροί, γλουτοί, γόνατα και χέρια. Υποψήφιοι για κρυολιπόλυση είναι τα άτομα που είναι σε καλή γενική κατάσταση και παρουσιάζουν πρόβλημα εναπόθεσης τοπικού λίπους που τους ενοχλεί. Το αποτέλεσμα είναι οριστικό και δεν χρειάζεται επανάληψη.

ΥΓΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...