Κυβερνητικές πηγές: Την επόμενη εβδομάδα οριστική διευθέτηση των βραχυπρόθεσμων μέτρων

“ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ ΘΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ”

“Το βασικό θέμα που υπάρχει ανοικτό εχει να κάνει με τα μετρα που ζητάει το ΔΝΤ, αν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη απαίτηση θα είχαμε κλείσει στις 5 Δεκέμβρη” δήλωσε κυβερνητική πηγή σε άτυπη ενημέρωση προς τους κυβερνητικούς συντάκτες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα, η κυβέρνηση σημειώνει πως “υπάρχει η δυνατότητα να βρεθεί ενα σημείο ισορροπίας. Και ο κ. Μοσκοβισί είπε οτι τέλος Ιανουαρίου μπορούμε να έχουμε λύση. Το πρόβλημα ειναι η στάση του ΔΝΤ. Είναι η πρώτη φορά που είμαστε εντός στόχων. Και οποιαδήποτε αναζωπύρωση του ελληνικού ζητήματος θα ειναι τεχνητή. Είμαστε αισιόδοξοι και εργαζόμαστε σκληρά”.

Ερωτηθείς για τα εργασιακά, ανέφερε πως η απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου ειναι μια αρκετά θετική απόφαση. Στις συλλογικές διαπραγματεύσεις παραμείνει ένα θέμα ανοικτό, αλλά το ΔΝΤ πρέπει να κατανοήσει ότι εδώ είναι Ευρώπη. Δεν θέλω να πιστεύω οτι θέλουν να προκαλέσουν πτώση κυβερνήσεων, ανέφερε. 

“Κάποιοι πιέζονται από δυνάμεις της ακροδεξιάς”

“Η τεχνητή αναζωπύρωση του ελληνικού ζητήματος θα μπορούσε να προέλθει για εσωτερική δική τους πολιτική κατανάλωση”, ανέφερε. Και πρόσθεσε πως αποσκοπούν στο να δείξουν ενα σκληρό πρόσωπο στο δικό τους ακροατήριο καθώς πιέζονται απο δυνάμεις της Ακροδεξιάς.

Για την επιστολή Τσακαλώτου

Το κομφούζιο για την επιστολή Τσακαλώτου, ήταν περισσότερο δημοσιογραφικό, παρά πραγματικό σχολίασε η ίδια κυβερνητική πηγή, λέγοντας πως “το απαντητικό κείμενο θα ετοιμαστεί και θα αποσταλεί”. Όπως σημείωσε, “θα συζητηθεί με τα τεχνικά κλιμάκια και θα αποσταλεί στα κράτη μέλη. Μεσα στην επόμενη εβδομάδα θα εχει υπάρξει οριστική διευθέτηση του εν λόγω ζητήματος”.

Το κείμενο θα συνταχθεί από τις ελληνικές αρχές, θα πρέπει να εγκριθεί απο τα τεχνικά κλιμάκια και θα πάει στο euroworking group, διευκρίνισε.

Τέλος, εκτίμηση οτι κανείς δεν θέλει να προσθέσει στην ήδη μεγαλη αβεβαιότητα και την ελληνική κρίση.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...