Κυπελλούχος ο Όμηρος


Ο Όμηρος Νεοχωρίου είναι ο Κυπελλούχος της ΕΠΣΝΑ, καθώς στον τελικό που έγινε στο γήπεδο του Παναιτωλικού παρουσία αρκετού κόσμου κέρδισε με 2 – 1 την Α.Ε. Μεσολογγίου. Η ομάδα του Γιώργου Ζήκου ήταν πολύ καλή στον αγώνα και έφτασε στην κατάκτηση του τρίτου Κυπέλλου της ιστορίας της, 33 χρόνια μετά το τελευταίο τρόπαιο. Οι τυπικά γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα, είχαν ευκαιρία με ανάποδο ψαλίδι του Γκάτση στο 2ο λεπτό και προηγήθηκαν στο 6΄ με κεφαλιά του Βαγγέλη Γκάτση μετά από σέντρα του Μπάμπη Νάκου. Ο Όμηρος έδειξε να ελέγχει το παιχνίδι, είχε κάποιες καλές στιγμές, όμως στο 43΄ ο Τσιούνης κέρδισε πέναλτι με τη μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Καβαλιέρη και στην εκτέλεση ο Αποστόλης Τσιούνης παρά την προσπάθεια του Δουλιώτη έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1 – 1.

Στην πρώτη καλή φάση του δευτέρου ημιχρόνου ο Όμηρος πήρε ξανά προβάδισμα στο σκορ.

Ήταν το 59ο λεπτό όταν ο Νάκος πάσαρε στο Γκάτση, αυτός με ωραία ενέργεια πέρασε τους αντιπάλους του και με σουτ απέναντι από τον Καραγκούνη έκανε το 2 – 1. Στη συνέχεια οι παίκτες του Γιώργου Ζήκου διαχειρίστηκαν καλά το παιχνίδι, έχοντας ευκαιρίες και για άλλο γκολ και από το σημείο που η Α.Ε.Μ. έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Παναγιωτόπουλου στο 85΄ τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα και ο Όμηρος πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου. Πολύ καλή η διαιτησία του Μιχάλη Ματσούκα και των βοηθών του Πολυχρόνη Κωσταρά και Θανάση Κολοσιώνη. Η φάση του αγώνα. Το δεύτερο γκολ του Ομήρου στο 59ο λεπτό έκρινε σε μεγάλο βαθμό την τελική έκβαση του αγώνα.

Ο πρωταγωνιστής του αγώνα. Ο Νίκος Τσίμπιτσης ήταν εξαιρετικός στο χώρο του κέντρου κλείνοντας πολύ καλά το Θανάση Καβαλλάρη, ο Μπάμπης Νάκος έχει δύο ασίστ, όμως ο πρωταγωνιστής του τελικού είναι ο Βαγγέλης Γκάτσης που με δύο τέρματα, το ένα μάλιστα με εξαιρετική ενέργεια, “σφράγισε” την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Το φιλμ του αγώνα.

2΄ Γέμισμα του Νάκου ο Γκασούκας κάνει κεφαλιά πάσα στο Γκάτση, που κάνει το ανάποδο ψαλίδι και αποκρούει με διπλή προσπάθεια ο Καραγκούνης.

6΄ Γκολ. Σέντρα του Νάκου ο Γκάτσης με κεφαλιά στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1 – 0.

10΄ Φάουλ του Νάκου η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

16΄ Σέντρα του Καλοκαίρη από δεξιά ο Τσιούνης έπιασε την κεφαλιά και απέκρουσε ο Δουλιώτης. 25΄ Εκτέλεση φάουλ του Βασιλόγιαννη ο Αλεξόπουλος πιάνει την κεφαλιά, με τη μπάλα να περνάει άουτ. 30΄ Σουτ του Παπανικολάου η μπάλα έφυγε άουτ.

31΄ Γύρισμα του Βασιλάρη από αριστερά ο Βασιλόγιαννης δεν έδιωξε και η μπάλα έφτασε στο Γκάτση που από δεξιά απέναντι στον Καραγκούνη έκανε το σουτ και έδιωξε με το πόδι σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Α.Ε.Μ.

32΄ Κόρνερ του Βασιλάρη από αριστερά ο Γκασούκας πήρε την κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε στον Πιστιόλη και πήρε κατεύθυνση προς το τέρμα, με τον Καραγκούνη να μην αιφνιδιάζεται και να μαζεύει.

38΄ Κόρνερ του Βασιλάρη από αριστερά ο Μπαλαμπάνης από κοντά δε βρήκε καλά τη μπάλα και δεν απείλησε. 43΄ Ο Τσιούνης προσπαθεί να περάσει τη μπάλα από τον Καβαλιέρη, η μπάλα βρίσκει στο χέρι του δεξιού μπακ του Ομήρου και ο Ματσούκας υποδεικνύει το πέναλτι.

44΄ Γκολ. Ο Τσιούνης εκτελεί στη δεξιά γωνία του Δουλιώτη και παρότι ο τερματοφύλακας του Ομήρου πέφτει σωστά, η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα και γίνεται το 1 – 1.

59΄ Γκολ. Ο Νάκος μπαίνει από αριστερά μέσα στην περιοχή και γυρίζει στο Γκάτση που με τρομερή ενέργεια περνάει τους αμυντικούς και με σουτ απέναντι από τον Καραγκούνη κάνει το 2 – 1.

65΄ Σουτ του Βασιλάρη από δεξιά η μπάλα έφυγε άουτ. 66΄ Σουτ του Λίτσου η μπάλα κόντραρε και μάζεψε ο Δουλιώτης.

70΄ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βασιλάρη από πλάγια αριστερά ο Καραγκούνης έδιωξε.

75΄ Φάουλ του Μιχαηλίδη ο Καραγκούνης με εντυπωσιακή επέμβαση έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ.

77΄ Γέμισμα του Ντζιμάνη ο Λίτσος έκανε το σουτ με τη μπάλα να περνάει πάνω από το δοκάρι.

82΄ Σέντρα σουτ του Νάκου από δεξιά ο Καραγκούνης στη δεξιά του γωνία έδιωξε σε κόρνερ.

85΄ Η Α.Ε.Μ. μένει με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Παναγιωτόπουλου με δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Τσίμπιτση.

87΄ Φάουλ του Νάκου απέκρουσε ο Καραγκούνης.

89΄ Σουτ του Βασιλόγιαννη η μπάλα έφυγε άουτ.

ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ (Γιώργος Ζήκος): Δουλιώτης, Καβαλιέρης (91΄ Θεοδωρίδης), Μπαλαμπάνης, Μανθόπουλος, Τσώνης, Καντάνης, Βασιλάρης (87΄ Νούλας), Τσίμπιτσης, Νάκος (93΄ Βαλτογιάννης), Γκάτσης, Γκασούκας (73΄ Μιχαηλίδης).

Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ (Νίκος Μιμιγιάννης): Καραγκούνης, Παπανικολάου (56΄ λ.τ. Κοντογιάννης), Καλοκαίρης (46΄ λ.τ. Τζαμαλής), Παναγιωτόπουλος, Λίτσος, Αλεξόπουλος, Τσιούνης, Ντζιμάνης, Πιστιόλης (45+1΄ λ.τ. Κοκώνης), Καβαλλάρης (72΄ Μιχαλόπουλος), Βασιλόγιαννης



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...