Κυρίαρχη μειοψηφία

mitsotakhs

Πολύ καλά έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συναντήθηκε με εκπροσώπους της λεγόμενης ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Στην εποχή μας, είναι φυσικό για ένα κόμμα εξουσίας, έστω και συντηρητικό, να συνομιλεί με όλες τις κοινωνικές δυνάμεις, όπως και να ενσωματώνει στον πολιτικό λόγο και την πρακτική του, την αναγνώριση ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων, οποιασδήποτε μειονοτικής έκφρασης, από τους αλλογενείς συμπολίτες μας, μέχρι το σεξουαλικό προσανατολισμό.

 Μέχρις εδώ όλα καλά και είναι λογικό, στο πλαίσιο που περιγράφηκε, να ψηφίζονται νόμοι, που να κατοχυρώνουν, κατά τον πληρέστερο δυνατό τρόπο, τα δικαιώματα οποιασδήποτε μειονοτικής ομάδας. Τα τελευταία χρόνια, όμως, παρατηρείται μια αντίληψη και αντίστοιχη πρακτική, που τείνει, τουλάχιστον,  προς αντιστροφή των μέχρι σήμερα παραδεδεγμένων. Στο όνομα της, καθ` όλα θεμιτής και αναγκαίας, προστασίας των όποιων μειονοτικών δικαιωμάτων, περιορίζονται ή αναιρούνται τα δικαιώματα της πλειοψηφίας, ενώ επιδιώκεται η πρόδηλα μειονοτική αντίληψη ή στάση ζωής, να καθιερωθεί ως κυρίαρχη. Επί παραδείγματι, δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί, στο όνομα της κατοχύρωσης των δικαιωμάτων, των ομόφυλων ζευγαριών, θα πρέπει τα ετερόφυλα άτομα που, κατά κοινή παραδοχή, αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία, να αποκρύπτουν ή να μην αποκαλύπτουν την έμφυλη ταυτότητα τους, στο δημόσιο λόγο  τους. Που αλλού οδηγεί- όχι μόνο στην Ελλάδα- η προώθηση της κατάργησης των συμβατικών διακρίσεων «άνδρα-γυναίκας», ή «πατέρα-μητέρας»; Σε τι, η διατήρηση αυτών των διαιώνιων διακρίσεων, παρεμποδίζει την πλήρη άσκηση των δικαιωμάτων, των ομόφυλων ατόμων; Από πότε η άσκηση των δικαιωμάτων, οποιασδήποτε μειοψηφίας ή ακόμη και δυνητικής πλειοψηφίας, προϋποθέτει την αναίρεση των δικαιωμάτων των άλλων;  Σε λίγο, όπως πάμε, οι πιστοί στις παραδοσιακές έμφυλες ταυτότητες, θα καταφεύγουν σε «κατακόμβες», σαν τους πρωτοχριστιανούς, για να εκφράσουν τα πιστεύω τους.

 Σε αντίστοιχη αντιστροφή ή διαστροφή, οδηγεί η πλειοδοσία ορισμένων, σε επίδειξη «φιλομεταναστευτικών» διαθέσεων. Χαρακτηριστικό δείγμα, η πρωτοβουλία ορισμένων δήμων (συμπεριλαμβανομένου και του Δήμου Αθηναίων) να μην προβάλουν την παραδοσιακή φάτνη, τα Χριστούγεννα, για να μην αισθάνονται άσχημα οι, μουσουλμανικού θρησκεύματος, μετανάστες ή πρόσφυγες! Πάλι καλά γιατί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως στην Γερμανία, απαγορεύτηκε ακόμη και το Χριστουγεννιάτικο δέντρο! Θέλουμε να ελπίζουμε ότι πρόκειται,  μόνο, για υπερβάλλοντα ζήλο. Α         ς αναρωτηθούν, όμως, όσοι συμπράττουν σε αυτές τις ακρότητες: Εάν η «δικτατορία της πλειοψηφίας» είναι-ασφαλώς-αποκρουστική, τότε η κυριαρχία ή η «απολυταρχία της μειοψηφίας», που, άραγε, οδηγεί; Το έχουν σκεφθεί οι διάφοροι «γιακωβίνοι»;

  ΛΕΥΤ. ΚΑΝΑΣ

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/293242-Kyriarche-meiopsephia ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...