Κυριακή σήμερα… φτιάξτε μόνες σας τα δικά σας καλλυντικά!

Κυριακή σήμερα... φτιάξτε μόνες σας τα δικά σας καλλυντικά!
Φτιάξτε μόνε σας τα δικά σας καλλυντικά με υλικά από… την κουζίνα σας!
Κλωνάρια λεβάντας
Η αποξηραμένη λεβάντα είναι μια πολύ ωραία μυρωδιά για τα ντουλάπια και τα δωμάτια. Μπορείτε φτιάξετε μόνες σας μικρά αρωματικά μαξιλαράκια (10Χ10) χρησιμοποιώντας ύφασμα και κλωστή και βάζοντας μέσα τη λεβάντα. Φτιάξτε και δωρίστε τα στις φίλες σας.

Λεμόνι
Γίνεται πολύ καλή λοσιόν για ανοιχτούς πόρους
. Στύψτε λεμόνι και ανακατέψτε το χυμό του με 300γρ. βρασμένο νερό. Διατηρήστε το σε δροσερό μέρος το πολύ για 2 εβδομάδες.

Καρότο
Φοβερή μάσκα κατά των ρυτίδων.
Πολτοποιείται ένα ώριμο καρότο κομμένο σε κομματάκια μαζί με 1 κουταλάκι σιτέλαιο, ή αμυγδαλέλαιο, ή ένα ελαιόλαδο στο μπλέντερ. Βάζουμε το μίγμα για 2 ώρες στο ψυγείο. Μετά το μοιράζουμε σε πρόσωπο και λαιμό επί 30’ και ξεπλένουμε.

Ελαιόλαδο
Γίνεται μία φοβερή μάσκα χεριών.
Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι 2 κουταλιές ελαιόλαδο, 3 κουταλιές κερήθρα και μία χούφτα βλαστάρια από δενδρολίβανο. Τα σιγοβράζετε για 30’. Τα σουρώνετε ζεστά και προσθέτετε 8 κουταλιές ροδόνερο.

Φράουλα
Λιώνετε μερικές φράουλες με το πιρούνι.
Στραγγίζετε το ζουμί τους και με αυτό βουρτσίζετε προσεκτικά τα δόντια σας.

Αγγούρι
Η γνωστή τονωτική μάσκα.
Τοποθετούμε φρεσκοκομμένες φέτες αγγουριού στο πρόσωπο μας για 30’ κατόπιν ξεπλένουμε με άφθονο νερό και θα νιώσουμε το δέρμα μας δροσερό και ανανεωμένο.

Αβοκάντο
Ενυδατική κρέμα κατά της ξηρότητας:
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ ένα ξεφλουδισμένο αβοκάντο. Προσθέτουμε 1 κουταλάκι μέλι, χυμό λεμονιού και γιαούρτι. Βάζουμε την κρέμα επί 30’ στο ψυγείο και μετά την χρησιμοποιούμε.

Νεράντζια ή πορτοκάλια
Φτιάξτε τη δική σας κολώνια:
Σκεπάζετε μία χούφτα άνθη πορτοκαλιάς ή νεραντζιάς και δεντρολίβανου με άσπρο οινόπνευμα σ΄ένα γυάλινο βάζο. Το αφήνουμε 10 ημέρες. Το σουρώνουμε και προσθέτουμε λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο από λεμόνι. Το ανακατεύουμε με βρασμένο νερό που έχει κρυώσει (διάλυμα 1:3).

Καλή επιτυχία!

ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΥΛ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...