Κυρ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να ενώσει

Ως τη μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να ενώσει περιέγραψε τη Νέα Δημοκρατία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας πως θέλει μια ισχυρή εντολή για μία αυτοδύναμη Ελλάδα. 

«Θέλω ισχυρή εντολή. Δεν το κρύβω. Μόνο ισχυρή εντολή την επόμενη μέρα των εκλογών μπορεί να μας οδηγήσει σε μία αυτοδύναμη Ελλάδα», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Πύργου στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ηλεία.

«Η Νέα Δημοκρατία είναι σήμερα η μόνη πολιτική δύναμη του τόπου που μπορεί να ενώσει πολίτες από διαφορετικές ιδεολογικές αναφορές και εμπρός στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι ιδεολογικές διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος ξεθωριάζουν», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

«Αυτοί που θα έλθουν θα είναι πολύ καλύτεροι από αυτούς που φεύγουν, διότι δεν μας ενδιαφέρει να έρθουμε για να κάτσουμε στις καρέκλες της εξουσίας, αλλά μας ενδιαφέρει να είμαστε στην πρώτη γραμμή για να λύνουμε τα δικά σας προβλήματα, να φέρουμε ισχυρή ανάπτυξη σε κάθε γωνιά της Ελλάδος, να εκμεταλλευτούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του κάθε τόπου, ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε πολλές καλές νέες δουλειές, να στηρίξουμε το διαθέσιμο εισόδημά σας, να μειώσουμε τους φόρους για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα, να μειώσουμε τους φόρους για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες για τους ελεύθερους επαγγελματίες και να μπορέσει να ξαναπάρει μπροστά η παραγωγική δύναμη της ελληνικής οικονομίας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Παράλληλα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο έργο του αυτοκινητόδρομου, Πατρών – Πύργου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το να ολοκληρωθεί επιτέλους αυτός ο δρόμος από την Πάτρα στον Πύργο, δεν έχει ιδεολογικό χρώμα, καθώς άλλες ατζέντες επικράτησαν στο σκεπτικό κάποιων όταν έσπασαν την εργολαβία σε 8 κομμάτια» και πρόσθεσε: «Έχω δώσει σαφέστατες εντολές στο επιτελείο μου και στους ανθρώπους οι οποίοι θα στελεχώσουν την επόμενη μέρα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το πρώτο έργο το οποίο θα ξεμπλοκάρει θα είναι αυτή η εργολαβία».

Επίσης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε στο αίτημα μιας γυναίκας, η οποία του ζήτησε να υπάρξει αξιοκρατία, λέγοντας τα εξής: «Η αξιοκρατία και η αξιολόγηση αποτελούν αδιαπραγμάτευτες προτεραιότητες μου και θα είμαστε την επόμενη μέρα μία κυβέρνηση με τους πιο άξιους των Ελλήνων, γιατί οι άξιοι θα επαναφέρουν στο δημόσιο διάλογο τις αξίες, τις οποίες δυστυχώς τα τελευταία τέσσερα χρόνια ως χώρα κινδυνεύουμε να ξεχάσουμε, δηλαδή την εργατικότητα, το φιλότιμο, την αλληλεγγύη, την πραγματική ελευθερία», αφού όπως εξήγησε, «χωρίς οικονομική ανάπτυξη δεν υπάρχει ελευθερία, διότι αν αισθάνεται ο μικρομεσαίος ότι δουλεύει για το κράτος, δεν είναι πραγματικά ελεύθερος, για αυτό και μόνο η ισχυρή ανάπτυξη φέρνει πραγματική ελευθερία».

Κατά την επίσκεψή του σε ελαιοτριβείο λίγο έξω από τον Πύργο, υπογράμμισε τη σημασία που προσδίδει στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου και ανταγωνιστικού πρωτογενή τομέα για την ελληνική οικονομία.

«Η δουλειά σας επιβεβαιώνει την υψηλή προστιθέμενη αξία που μπορούν να αποκτήσουν τα ελληνικά προϊόντα και την ανάγκη ο πρωτογενής τομέας να μετακινηθεί προς προϊόντα που μπορούν να διεκδικούν υψηλές τιμές και να έχουν την ποιότητα που αντιστοιχεί σε αυτήν που μπορεί να παράγει η ελληνική γη», είπε και επαίνεσε μάλιστα όσους κάνουν ανάλογες επιχειρηματικές προσπάθειες χαρακτηρίζοντάς τους «διαφημιστές της Ελλάδας», ενώ υποστήριξε ότι με την επερχόμενη πολιτική αλλαγή, το επιχειρείν θα καταστεί πιο εύκολο. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο ιδιοκτήτης του ελαιοτριβείου ανέφερε στον κ. Μητσοτάκη ότι η πρόσφατη αλλαγή πολιτικού κλίματος στη χώρα, τον διευκόλυνε να συνάψει μια σημαντική επιχειρηματική συμφωνία στο εξωτερικό.

Νωρίτερα, από την Αρχαία Ολυμπία, απ’ όπου ξεκίνησε σήμερα την περιοδεία του στην Ηλεία, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «η μόνη σίγουρη επιλογή, η μόνη επιλογή που δεν θα αισθάνεστε καμία τύψη ότι η ψήφος σας μπορεί να πήγε χαμένη, είναι η επιλογή στήριξης της Νέας Δημοκρατίας». 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...