Κων/νος Νούλας: Προκαλείτε και παρανομείτε κ. Δήμαρχε Ναυπακτίας.

(Κων/νου  Γ Νούλα Δημοτικού Συμβούλου)

Σε μια εποχή που οι οικογένειες υποφέρουν οικονομικά και οι εργαζόμενοι πηγαίνουν στη δουλειά τους  ακόμα και με τα πόδια γιατί δεν έχουν να πληρώσουν ούτε το εισιτήριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σε μια εποχή που γίνονται περικοπές στις συντάξεις των 300€ και τα νοικοκυριά βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Σε μια εποχή που οικογένειες πεινάνε και ζούνε από τις φιλανθρωπίες των συμπολιτών μας και το φιλόπτωχο ταμείο της Εκκλησίας, κάποιοι κυκλοφορούν με υπερπολυτελές Τζίπ 4χ4 2.500 κυβικών. Και αν το Τζίπ ήταν δικό τους έχουν κάθε δικαίωμα. Δυστυχώς όμως πρόκειται για Δημοτικό Τζίπ που κινείται  με χρήματα των δημοτών,  προκαλώντας την κοινή γνώμη. Και ποιος είναι αυτός; Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κος Μπουλές και η παρέα του.

Αποτελεί μέγα ηθικό και πολιτικό ζήτημα, τη στιγμή που ο Δήμαρχος κάνει  αυξήσεις στο νερό και όχι μόνο, να  κυκλοφορεί  με τζίπ 4χ4 2.500 κυβικών.  Πετρέλαιο καίει κ. Μπολέ και όχι νερό από τις πηγές του αείμνηστου Νόβα.

Οφείλει  ο  Δήμαρχος να  δίδει πρώτος  το παράδειγμα, να μην ενεργεί Εγωκεντρικά  και σταματήσει  να ηθικολογεί  ψευδόμενος.

Αποτελεί μεγάλη  πρόκληση να παρκάρει παράνομα  το πολυτελές τζίπ του Δήμου σε παραλίες της Ναυπάκτου και να απολαμβάνει το καφεδάκι του και η Δημοτική Αστυνομία να κόβει, κατ’ εντολή του, κλήσεις σε επαγγελματία που στάθμευσε προσωρινά για να φορτώσει εμπόρευμα.

Η ενέργεια αυτή δεν  είναι μόνο προκλητική, αλλά και  καθ’ όλα παράνομη και αντίθετη  με την κοινή  απόφαση 129/2534/20-01-2010 των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών  «Καθορισμός  δικαιούχων χρήσης και ανώτατου ορίου κυβισμού  Κρατικών Αυτοκινήτων».  Αδιαφορεί προκλητικά στην τήρηση της νομικής αυτής υποχρέωσης.

Η  Απόφαση είναι ξεκάθαρη.   Ιδού τα σχετικά άρθρα. (  Άρθρο 5 παρ. 1β. Επιτρεπόμενο ανώτατο όριο κυβισμού υπηρεσιακών αυτοκινήτων  1400 κυβικών για τα αυτοκίνητα που εξυπηρετούν:  Τους Δημάρχους Δήμων με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων.)

Αρθ. 5 παρ. 18ε. ( Μεγαλύτερος κυβισμός επιτρέπεται για τα άλλου τύπου επιβατικά βενζινοκίνητα ή πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα <<station, επιβατικά άνω των 5 θέσεων>> και για 4Χ4 οχήματα για χρήση εκτός δρόμου, εφόσον η εξυπηρετούμενη υπηρεσία βρίσκεται σε ορεινή ή δύσβατη περιοχή, ύστερα από πλήρως αιτιολογημένο αίτημα του εποπτεύοντος την υπηρεσία που αιτείται το αυτοκίνητο Υπουργού ή του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας για τις υπηρεσίες που υπάγονται οργανικά σ` αυτόν και κατόπιν εγκριτικής απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης>>).

Ο Νομοθέτης σωστά σκεπτόμενος και προκειμένου να εξυπηρετήσει αποκλειστικά  συγκεκριμένες καταστάσεις και μόνο αυτές, αποκλείοντας την κατάχρηση,  δίδει δυνατότητες χρήσεις για οχήματα μεγαλύτερου κυβισμού.

Η παραλία Γριμπόβου είναι εκτός δρόμου και δύσβατη; Η  καθημερινή χρήση  στους δρόμους της Ναυπάκτου, η Εθνική Οδός Πατρών Αθηνών που χρησιμοποιεί  αρκετές φορές  ο Δήμαρχος,  είναι εκτός δρόμου και δύσβατη; κ.ο.κ. Παρανομεί ναι ή όχι ο Δήμαρχος από πρόθεση;

Το Χρησιμοποιεί   καθημερινά, εντός και εκτός  τοπικής του αρμοδιότητας,                                                                          όλες τις ημέρες της εβδομάδος, εργάσιμες και ΜΗ, χρησιμοποιώντας  αυτό και πέραν  των υπηρεσιακών του καθηκόντων του. Το  υπερπολυτελές τζίπ  ΔΕΝ φέρει λωρίδα χρώματος κίτρινου στο αμάξωμα, με αποτέλεσμα να μην είναι  διακριτό και αναγνωρίσιμο  από πολίτες και  ελεγκτικές αρμόδιες Κρατικές .

Άρθ. 7 παρ. 2 . Τα αυτοκίνητα λοιπών φορέων του δημόσιου τομέα (NΠΔΔ, κρατικά ΝΠΙΔ και ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού) υποχρεούνται να φέρουν :

α. Λωρίδα κίτρινου χρώματος, πλάτους δέκα εκατοστών του μέτρου (10cm) στη μέση περίπου του αμαξώματος, παράλληλα προς το έδαφος.

β. Να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών.

γ. Να μην κινούνται τις μη εργάσιμες ημέρες και ώρες εκτός αν υφίστανται επιτακτικές υπηρεσιακές ανάγκες που επιβάλλουν την εξαίρεσή τους από τον περιορισμό αυτό και πάντοτε με έγκριση της αρμόδιας αρχής.

δ. Να μην κινούνται εκτός των ορίων της διοικητικής περιφέρειας ή της ζώνης ευθύνης στην οποία ασκείται καθήκοντά του το εξυπηρετούμενο πρόσωπο ή η υπηρεσία ).

Για μη σύννομη χρήση αυτοκινήτων του Δήμου έχω φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, πλήν όμως ο Δήμαρχος μας αγνοεί.

Ελπίζω άμεσα οι Κρατικές Υπηρεσίες, οι οποίες έχουν ήδη ενημερωθεί να επιληφθούν.

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αν δεν κάνω λάθος κύριε Νούλα, το αμάξι το παρέλαβε ο Μπουλές από τον Παπαθανάση… δεν θυμάμαι να είχε λωρίδα κίτρινου χρώματος τότε.. Όσο για τις κινήσεις και ο φίλος σου ο Θανάσης πήγαινε με το τζιπ για καφέ στο λιμάνι… Στο σπίτι του κρεμασμένου μην μιλάτε για σκοινί…. απλώς είχες καιρό να εμφανιστείς και είπε να το κάνεις τώρα…

  2. Κώστα το αμάξι αυτό το παρέλαβε ο Μπουλές από τον Παπαθανάση… δεν θυμάμαι να είχε τότε κίτρινη γραμμή στο πλάι. Τώρα την θυμήθηκες; Μην ξεχνάς επίσης ότι ο πρώην δήμαρχος της παράταξής σου έπινε το καφεδάκι του στο λιμάνι με το υπηρεσιακό όχημα δίπλα σταθμευμένο επάνω σε διάβαση πεζών. Τότ δεν μιλούσες… τώρα απλώς για να εμφανιστείς και εσύ λιγάκι είπες να γράψεις κάτι….

  3. Καλά τα λέει ο νόμος αλλά δεν κάνει λόγο για τον ίδιο το δήμαρχο αλλά για όλα τα υπόλοιπα υπηρεσιακά οχήματα. ΑΚΥΡΟ

    • Αυτό το σινάφι με επικεφαλής τον δήμαρχο κοπάναγε αέρα τρεις μήνες τώρα και μια βδομάδα πριν πάνε τα παιδιά σχολείο ανακάλυψαν ότι το δεύτερο σχολείο της Ναυπάκτου είναι ακατάλληλο για να κάνουν μάθημα τα παιδιά μας.Η αντιδήμαρχος υπεύθυνη για το συγκεκριμένο θέμα είναι απασχολημένη με άλλα θέματα όπως πχ την κατασκευή υπερπολυτελούς γραφείο βασιλικών διαστάσεων στο Αντίρριο κόστους μερικών χιλιάδων ευρώ τα οποία θα πληρώσει και πάλι ο πολίτης.Ένας πολίτης που τον αρμέγουν όλοι αυτοί οι επιτήδειοι οι οποίοι δεν έχουν μάλλον καταλάβει ή προσποιούνται ότι υπάρχει κρίση.Ο δήμαρχος διαλαλεί όπου σταθεί ότι δεν υπάρχουν χρήματα για έργα,για γραφεία και προσλήψεις συμβούλων υπάρχουν.Ο παραιτηθείς πρώην αντιδήμαρχος κύριος Γ.Γούλας ήταν ευχαριστημένος με το γραφείο που είχε στην διαθεσή του στο Αντίρριο την κυρία Ζιαμπάρα δεν την χωράει γιατί προέρχεται από μεγάλο δήμο των ορεινών προαστίων.Τώρα όσον αναφορά το τζιπ δεν χάλασε κι ο κόσμος,εδώ άλλοι κυκλοφορούν με ιταλικές πινακίδες επειδής το επιτρέπει ο νόμος,θα κολλήσουμε στα πέντε λίτρα πετρέλαιο που καταναλώνει ο δήμαρχος την ημέρα.Συμφωνώ ότι η δημοτική αστυνομία με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο της έχει ξεφύγει από κάθε νομιμότητά και λειτουργεί κάνοντας κατάχρηση εξουσίας,να μου το θυμηθείς ότι εκεί κάποια στιγμή θα υπάρξουν εξελίξεις με υπαιτιότητα των μη εκπαιδευμένων σωστά δημοτικών αστυνομικών και του άσχετου αντιδήμαρχου.Ασημακόπουλος Γιώργος Ν. επωνύμως……………………………………………..

  4. Ο παπαθανασης είχε και έχει δικό του αυτοκίνητο για τις προσωπικές του μετακινήσεις κάτι που έκανε και σα δήμαρχος.. Ο μπούλες να μας δείξει. Εδώ και δέκα χρόνια που δουλεύει τους συμπολίτες κάνοντας το δήμαρχο που είναι το δικό του αυτοκίνητο ; Μας δουλεύει προκλητικά όλους !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...