Κωνσταντάρας:Κορυφαία στιγμή αποτελεί η συναντησή μας με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ

Κορυφαία στιγμή αποτελεί η συναντησή μας με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ στην έδρα της Αρχιεπισκοπής στην Νέα Υόρκη .

Είχαμε την χαρά για μια ώρα να ανταλλάξουμε απόψεις για τον ρόλο του Ελληνισμού της Αμερικής στην υποστήριξη των Εθνικών θεμάτων , για την συνεργασία του με πολλούς Θερμίους που ζουν στις ΗΠΑ και όχι μόνο , ενώ μας μίλησε για την σχέση του με τον μακαριστό μητροπολίτη Ελβετίας Κυρό Δαμασκηνό Παπανδρέου καταγόμενο απο το Θέρμο , για τον ρόλο και την αποστολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου και τις δράσεις του στην Αμερική .

Μας μετέφερε τον ενθουσιασμό του από την συνάντηση του με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν , το προηγούμενο βράδυ στο Λευκό Οίκο , ο οποίος στην ομιλία του στήριξε για μια ακόμη φορά την Ελλάδα στα εθνικά μας Θέματα .

Τον ενημερώσαμε για το Θέρμο ως γενέτειρα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού , για τον αρχαιολογικό χώρο , για την ιστορία της Αρχαίας Αιτωλικής Συμπολιτείας και την συμπολιτειακή μορφή του πολιτεύματος που ίσχυε , για τις επιγραφές περί διαιτησίας που εκτίθενται στο Μουσείο της πόλης μας , καθώς και για τις προσπάθειες που κάνουμε για την ανάπτυξη , την προβολή και την εξωστρέφεια της περιοχής μας , μέσω και των Ελλήνων της διασποράς .

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής αποτελεί τον βραχίονα του αγώνα της χώρας μας , μαζί με τις ομογενειακές οργανώσεις , στα αμερικανικά κέντρα εξουσίας για την προάσπιση των εθνικών μας δικαίων , απέναντι στα λόμπυ της Τουρκίας ,γεγονός που διαπιστώσαμε απο την συνομιλία μας .

Υπήρξε ανταλλαγή αναμνηστικών με την ευχή να βρεθούμε ξανά στο μέλλον , ενώ μας γνώρισε τους συνεργάτες του και τον πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής π.Νεκταριο Παπαζαφειροπουλο που κατάγεται εκ μητρός (το γένος Βίτσα ) από την κοινότητα Πέρκου του δήμου μας .

Ευχαριστούμε θερμά και τους Ομογενείς κ.κ Bill Gournelos και Petros Gromitsaris που μας συνόδευσαν και μετείχαν στην σημαντική αυτή συνάντηση μου , ως δημάρχου Θέρμου , καθώς και την εξαιρετική φίλη Xanthi Morfi για την προετοιμασία της επίσκεψης.

Ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά ως Έλληνες και ως Θέρμιοι , αρκεί να βάζουμε μπροστά το κοινό εθνικό και τοπικό συμφέρον , μακριά από έριδες και κοντόφθαλμες προσεγγίσεις .



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...