Κων/νος Χαλιορής:O νεαρός οικονομολόγος που μεταμόρφωσε το Ο.Α.Κ.Α.

Με το σύνθημα #olokaikatiallazei, ο Γενικός Διευθυντής του Oλυμπιακού Aθλητικού Kέντρου Aθηνών, Κων/νος Χαλιορής μαζί με μια ομάδα ανθρώπων εδώ και κάποιο καιρό καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε να γίνει και πάλι το ΟΑΚΑ, κύτταρο αθλητισμού και πολιτισμού για όλη την Ελλάδα, έχοντας πάντα ως προτεραιότητα τους αθλητές και τις ανάγκες τους.

Ο Κων/νος Χαλιορής* ανέλαβε καθήκοντα την πιο δύσκολη περίοδο, τον περασμένο Μάρτιο. Βρέθηκε σε ένα εξαιρετικά απαιτητικό νέο πόστο, αντιμέτωπος με τα δραματικά μειωμένα έσοδα λόγω της καραντίνας αλλά και σημαντικά μειωμένο αριθμό εργαζομένων λόγω των μέτρων.

Η όρεξη για δουλειά του νέου διευθυντή σε συνδυασμό με την άρρηκτη συνεργασία με τους υπαλλήλους του ΟΑΚΑ με όρους σεβασμού και ισότητας αποτέλεσαν τα συστατικά της πλήρους μεταμόρφωσης του ΟΑΚΑ.

Το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει επισκευές, συντηρήσεις, καθαρισμοί όλων των χώρων εσωτερικά και εξωτερικά.  Βάφτηκαν τα κτήρια, τοποθετήθηκαν παγκάκια, έγινε περιποίηση του πρασίνου, και απομακρύνθηκαν όλα τα άχρηστα υλικά.

Δημιουργία Πολιτιστική διαδρομής

Πριν λίγο καιρό ο κ. Χαλιορής είχε συνεργασία και με το υπουργείο Πολιτισμού, αφού το ΟΑΚΑ περικλείει πέντε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, μεταξύ των οποίων το αντίγραφο του ελληνιστικού αγάλματος γυναικείας θεότητας που βρέθηκε στη ρωμαϊκή δεξαμενή στη Σπύρου Λούη, το εκμαγείο της ταφικής τεφροδόχου του γηπέδου αντισφαίρισης και το τμήμα του ρωμαϊκού πήλινου αγωγού ύδρευσης.

Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζονται έργα συντήρησης,φύλαξης αλλά και ανάδειξης των μνημείων αυτών δημιουργώντας μια πολιτιστική διαδρομή μέσα στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών “Σπύρος Λούης”.

Για πρώτη φορά φυτεύονται δέντρα και τοποθετούνται κάδοι ανακύκλωσης

Φέτος, το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης» στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος διοργάνωσε δενδροφύτευση και τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 φυτεύτηκαν δέντρα στο περιβάλλοντα χώρο του κέντρου, αλλά και για πρώτη φορά τοποθετήθηκαν κάδοι ανακύκλωσης.

Έμφαση στα ΑΜΕΑ

Από την πρώτη ημέρα, δόθηκε έμφαση σε παρεμβάσεις που διασφαλίζουν το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία να ζουν σε περιβάλλον και συνθήκες που επιλέγουν οι ίδιοι. Με πλήρη σεβασμό στην ατομική τους ελευθερία, τις επιθυμίες, τις ανάγκες και τις επιλογές τους, έγιναν ενέργειες ώστε να δοθεί η δυνατότητα να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση σε όλες τις δομές και τις υπηρεσίες του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών “Σπύρος Λούης”.

Τοποθετήθηκε συγκρότημα κοινόχρηστων χώρων υγιεινής

Δεκαέξι (16) χρόνια μετά ικανοποιήθηκε ένα δίκαιο αίτημα. Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκε συγκρότημα κοινόχρηστων χώρων υγιεινής ανδρών, γυναικών και ΑμεΑ στην προσπάθεια να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες σε ένα χώρο που καθημερινά χρησιμοποιούν για την γυμναστική τους πάνω από τέσσερις (4.000) χιλιάδες άτομα.

Το ΟΑΚΑ φιλικό και για τους τετράποδους φίλους

Οι τετράποδοι φίλοι που κάνουν “χρήση” του περιβάλλοντα χώρου του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών “Σπύρος Λούης” παρακολουθούνται και καταγράφονται από το προσωπικό του Ο.Α.Κ.Α. και με τη συνεργασία της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας πραγματοποιούνται στειρώσεις, εμβολιασμοί και αποπαρασιτώσεις όπως αναφέρεται στον νόμο (Ν.4039/2012), ώστε όλοι οι αθλούμενοι και οι επισκέπτες, καθώς και τα ζωάκιανα είναι απολύτως ασφαλείς και υγιείς.

Και Drive In μέσα στο ΟΑΚΑ

Στον εμβληματικό χώρο του ΟΑΚΑ “Σπύρος Λούης” δημιουργήθηκε ο πρώτος drive-in πολυχώρος της Αθήνας, γεμάτος μουσική, ταινίες και street food για ολόκληρο το καλοκαίρι.

Νέος outdoor προπονητικός χώρος

Ένας νέος outdoor προπονητικός χώρος, προστέθηκε στους ήδη υπάρχοντες, συμπληρώνοντας την δυνατότητα υψηλού επιπέδου παροχής υπηρεσιών. Έτσι εγκαινιάστηκε η συνεργασία των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ “Σπύρος Λούης” με το νέο υπαίθριο χώρο προπόνησης της Holmes Place, που βρίσκεται στο Κ1 Γήπεδο του Κέντρου Αντισφαίρισης. Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο μεγάλο χώρο 2.000τμ. Open Gym, θα παρέχεται μια ευρεία γκάμα προπονήσεων, όπως Functional και Circuit Training, Track & Field, TRX, Cycling, Yoga κ.ά. με χρήση ειδικού εξοπλισμού.

Αξιοποίηση των 16 γηπέδων τένις

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τον Ιούλιο επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για τις εντατικές εργασίες αναβάθμισής τους, καθώς για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια διεξάχθηκε εκεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Juniors. Τέτοιου είδους και έκτασης συντήρηση δεν είχε πραγματοποιηθεί από το 2004 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα.

Summer camp για τα παιδια

To O.A.K.A. “Σπύρος Λούης” ξανά άνοιξε την αγκαλιά του στους μικρούς του φίλους! Από το τέλος Ιουνίου ξαναμπήκε  σε λειτουργία τα Summer Camps του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών Ο.Α.Κ.Α. “Σπύρος Λούης” . Οι υπεύθυνοι των summer camps ενημερώθηκαν και εφάρμοσαν τα προβλεπόμενα από την εκάστοτε ισχύουσα έκδοση των οδηγιών «Αθλητισμός&COVID19».

*Ο Κων/νος Χαλιορής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979 και κατάγεται από τη Φωκίδα. Είναι πτυχιούχος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, τμήμα Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών και διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός τμήμα βιομηχανικών εγκαταστάσεων και βιομηχανικής παραγωγής.

Πηγή Passenger.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...