Κόνιτσα: Στη “φάκα” 52χρονος – Κατασχέθηκαν 108 κιλά ινδικής κάνναβης

Κόνιτσα: Στη “φάκα” 52χρονος – Κατασχέθηκαν 108 κιλά ινδικής κάνναβης
Κόνιτσα: Στη


24/01/2020 – 16:08

Ποσότητα 108 κιλών ινδικής κάνναβης κατασχέθηκε σε μεταμεσονύκτια επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων. Επίσης συνελήφθη ένας άνδρας 52 ετών σε χωριό της Κόνιτσας, ως μέλος σπείρας, που εμπλέκεται στην εισαγωγή μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και αναζητείται ένας 20χρονος ο οποίος διέφυγε της σύλληψης.

 

 

Ο νεαρός κατηγορούμενος εντοπίστηκε το βράδυ της Πέμπτης στην ευρύτερη περιοχή του Καλπακίου να οδηγεί αυτοκίνητο, φορτωμένο με 66 δέματα χασίς, βάρους 70 κιλών και 200 γραμμαρίων. Κατά το αστυνομικό μπλόκο, εγκατέλειψε το αυτοκίνητο και εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι και το ορεινό της περιοχής, διέφυγε πεζός.

 

 

Η έρευνα της Δίωξης Ναρκωτικών οδήγησε σε χωριό της Κόνιτσας και στο σπίτι του 52χρονου, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν άλλα 23 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 37,5 κιλών καθώς και διάφορες συσκευασίες με χασίς συνολικού βάρους 740,2 γραμμαρίων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο 52χρονος, πήγε στα ελληνοαλβανικά σύνορα, απ’ όπου παρέλαβε από άλλα μέλη της οργάνωσης, την ποσότητα της κάνναβης, την οποία στη συνέχεια, αποθήκευσε και απέκρυψε κοντά στο σπίτι του, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της.

 

 

Το βράδυ της Πέμπτης ο 20χρονος, φέρεται ότι μετέβη με αυτοκίνητο στο σπίτι του 52χρονου, από όπου παρέλαβε μέρος της ποσότητας δηλαδή τα 66 δέματα. Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, σε συνδυασμό με παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

 

Η διερεύνηση συνεχίζεται για την ανακάλυψη και άλλων πτυχών της υπόθεσης, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...