Κύκλοι ΥΠΟΙΚ: Δεν ήταν βιώσιμο το χρέος το 2014 – Μη ρεαλιστικές οι προβλέψεις του Ταμείου!

«Η έκθεση βιωσιμότητας του χρέους του ΔΝΤ το 2014, επί κυβέρνησης Σαμαρά, βασιζόταν σε εξαιρετικά μη ρεαλιστικές προβλέψεις τόσο για τους ρυθμούς ανάπτυξης, όσο και για τα μακροχρόνια πρωτογενή πλεονάσματα τα οποία προβλεπόταν να υπερβαίνουν το 4%», ξεκαθαρίζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, τονίζοντας ότι «με βάση τις προβλέψεις εκείνες, η τότε κυβέρνηση αποδεχόταν τη θέση του Ταμείου ότι δεν απαιτείται ρύθμιση χρέους».

 

Απαντώντας σε αιτιάσεις της Ν.Δ., οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι «η στρατηγική της παρούσας κυβέρνησης ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη και απέφερε καρπούς. Δεν αποδέχτηκε τις μη ρεαλιστικές προβλέψεις (βάσει των οποίων οι κύριοι Σαμαράς και Σταϊκούρας θεωρούσαν το χρέος βιώσιμο και έχτιζαν το «success story» τους) με αποτέλεσμα να διαπραγματευτεί και να επιτύχει ρύθμιση χρέους, όπως προκύπτει και από την απόφαση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου 2017.

Έτσι, η πορεία προς τη βιωσιμότητα του χρέους βασίζεται πλέον σε πιο ρεαλιστικές προβλέψεις τόσο για τους ρυθμούς ανάπτυξης όσο και για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Όλα αυτά βέβαια τα έχουμε εξηγήσει πολλές φορές στον κ. Σταϊκούρα. Ευτυχώς έχει όλο το χρόνο να τα εμπεδώσει εφ’ όσον θα παραμείνει στην αντιπολίτευση για τα επόμενα δύο χρόνια. Τουλάχιστον!».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/293761-Kykloi-YPOIK-Den-etan-biosimo-to-chreos-to-2014-Me-realistikes-oi-problepseis-toy-Tameioy ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...