Κύκλοι ΥΠΟΙΚ: Η μη συμμετοχή του ΔΝΤ, σημαίνει λιγότερα μέτρα και τέλος της ασυμφωνίας

Κύκλοι ΥΠΟΙΚ: Η μη συμετοχή του ΔΝΤ, σημαίνει λιγότερα μέτρα και τέλος της ασυμφωνίας

Όλο και περισσότεροι ευρωπαίοι αξιωματούχοι, τάσσονται υπέρ της μη συμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, κάτι το οποίο θα σήμαινε λιγότερες απαιτήσεις για μέτρα, τέλος στο αδιέξοδο της ασυμφωνίας Βερολίνου – Ταμείου και θα έφερνε πιο κοντά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για την δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, τονίζουν κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών!

Μετά τον Βέλγο Υπ. Οικονομικών και ο ίδιος ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έχει κάνει στροφή στο θέμα της συμμετοχής ή  μή του Ταμείου, όπως φαίνεται και μέσα από νέες δηλώσεις του στον Γερμανικό Τύπο. Νέα που εκλαμβάνονται ως θετική εξέλιξη από την ελληνική πλευρά.

Από την οδό Νίκης, γνώστες των εξελίξεων τόνισαν, ότι η πιθανότητα συνέχισης του προγράμματος χωρίς το ΔΝΤ ή με παρουσία του χωρίς χρηματοδότηση, και άρα χωρίς κεντρικό ρόλο, είναι μία εξέλιξη που μπορεί να αποτελέσει διέξοδο στο δομικό πρόβλημα ασυμφωνίας μεταξύ των θεσμών που αποτελεί διαρκή τροχοπέδη για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης χωρίς νέα μέτρα και την επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος.

Η άποψη ότι η Ευρώπη έχει θεσμικό πλαίσιο υποστήριξης από μόνη της, δεν είναι καινούρια. Κερδίζει διαρκώς έδαφος σε ευρωπαϊκούς θεσμούς και από την ελληνική πλευρά είναι εν τέλει καλοδεχούμενη, αρκεί οι πρωτοβουλίες και οι αποφάσεις να παρθούν γρήγορα. 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...