Κύκλωμα σωματεμπορίας εξάρθρωσαν οι αστυνομικές αρχές

Κύκλωμα σωματεμπορίας εξάρθρωσαν οι αστυνομικές αρχές
Κύκλωμα σωματέμπορων που κρατούσε φυλακισμένους σε ένα άθλιο διαμέρισμα μετανάστες από τη Βουλγαρία εξαναγκάζοντάς τους να ζητιανεύουν επί 16 ώρες τη μέρα και να τους αποδίδει τα χρήματα εξάρθρωσε η αστυνομία στη Λάρισα.

Το κύκλωμα δεν δρούσε μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ενώ φαίνεται ότι όσοι από τους σύγχρονους σκλάβους δοκίμασαν να φύγουν, δέχθηκαν ως «ποινή» σκληρό ξυλοδαρμό από μπράβους που δούλευαν για τους σωματέμπορους.

Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα 30 ετών και δύο γυναίκες 49 ετών και 31 ετών, άπαντες υπήκοοι Βουλγαρίας επίσης.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, το κύκλωμα «ψάρευε» τα θύματά του στη Βουλγαρία ανάμεσα στα πιο φτωχά τμήματα της κοινωνίας προσφέροντας ως δέλεαρ εργασία. Στη συνέχεια τους εξωθούσαν στην επαιτεία σε διάφορους προορισμούς στην Ευρώπη. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα, ότι η στρατολόγηση των ζητιάνων γινόταν σε ορθόδοξα μοναστήρια, στα οποία τα πάμπτωχα θύματα προσέφευγαν για να βρουν στέγη και τροφή.

Το κύκλωμα καταγγέλθηκε στην ΕΛΑΣ από 58χρονο Βούλγαρο, ο οποίος ανέφερε στην αστυνομία ότι εγκατέλειψε το μοναστήρι όταν του υποσχέθηκαν ότι θα αξιοποιηθεί σε αγροτικές εργασίες. Όταν όμως κατέφθασε στη Λάρισα του αφαιρέθηκαν τα ταξιδιωτικά έγγραφα και υποχρεώθηκε να ζητιανεύει. Ο ίδιος αποπειράθηκε πριν ένα μήνα να διαφύγει από τους απαγωγείς του, ωστόσο έγινε αντιληπτός και ξυλοκοπήθηκε βάναυσα ως αντίποινα. Μάλιστα, ο ξυλοδαρμός του έγινε μπροστά στα μάτια των υπολοίπων θυμάτων του κυκλώματος, προς παραδειγματισμό. Κάποιες μέρες αργότερα, τον εγκατέλειψαν αναίσθητο έξω από τη Λάρισα. Ο 58χρονος μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας προκειμένου να χειρουργηθεί.

Η αστυνομία συνέλαβε επ’ αυτοφόρω μια γυναίκα 30 ετών και έναν άνδρα 31 ετών, την ώρα που περιμέναν τους επαίτες για να τους μεταφέρουν πίσω στο διαμέρισμα – φυλακή.

Εναντίον τους, όπως και εναντίον μιας γυναίκας 49 ετών που συνελήφθη αργότερα, ασκήθηκε ποινική δίωξη , ενώ αναζητούνται και οι συνεργοί τους.

ΚΟΙΝΩΝΙΑΠηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...