Κύπρος: Ελεύθερες οι δύο Ελληνοκύπριες που συνελήφθησαν στα Κατεχόμενα

Ενώπιον ψευδοδικαστηρίου οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί οι δύο Ελληνοκύπριες, μητέρα και κόρη, οι οποίες συνελήφθησαν χθες στα Κατεχόμενα, την ώρα που… φωτογράφιζαν το σπίτι τους.

Σύμφωνα με τη Γενί Ντουζέν, οι δύο γυναίκες αφέθηκαν τελικά ελεύθερες από τις κατοχικές δυνάμεις, αφότου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «παραβίαση στρατιωτικής περιοχής». Η ψευδοαστυνομία κατάσχεσε τα κινητά τους τηλέφωνα.

Όπως δήλωσε στην εκπομπή «Ατζέντα» στον ACTIVE ο Δήμαρχος Μόρφου, οι δύο γυναίκες επέστρεψαν πίσω στις ελεύθερες περιοχές και είναι καλά στην υγεία τους. Πρόσθεσε πάντως πως εντός της εβδομάδας θα συνέλθει το δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις ως προς το τι να συμβουλεύουν τους δημότες τους, δηλαδή εάν θα μεταβαίνουν ή όχι στην κατεχόμενη Μόρφου.

Υπενθυμίζεται ότι η 52χρονη με την 20χρονη κόρη της, ενώ λάμβαναν μέρος σε οργανωμένη εκδρομή στον Πύργο, στην επιστροφή –μέσω του οδοφράγματος Λιμνίτη– ζήτησαν να σταματήσουν στη Μόρφου, ώστε να δουν το κατεχόμενο σπίτι τους.

Μόλις τις αντιλήφθηκαν οι «αρχές» του ψευδοκράτους γύρω στις 13:00 το μεσημέρι της Κυριακής, τις σταμάτησαν και τις συνέλαβαν με την πρόφαση ότι φωτογραφίζουν απαγορευμένη περιοχή.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Τουρκοκύπριος επικεφαλής της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Εγκληματικότητα, Χακί Ονέν, η γυναίκα εισήλθε στον κήπο του σπιτιού που διέμενε πριν από την τουρκική εισβολή του 1974 και στο οποίο διαμένει σήμερα στέλεχος του κατοχικού στρατού.

Πηγή: philenews

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...