Κώστας Βαξεβάνης: Απολογείται τώρα στον Άρειο Πάγο

Περίπου 50 άτομα χειροκρότησαν τον εκδότη του Documento που αντιμετωπίζει κατηγορίες για συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας, σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και της εγκληματικής οργάνωσης-συμμορίας για την υπόθεση Novartis –  Γιαννούλης, Ζαχαριάδης, Μουζάλας και Πολάκης στους συγκεντρωμένους έξω το δικαστικό μέγαρο

Συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του Ιωάννη Μαντζουράνη και Βασίλειο Καπερνάρο, έφτασε πριν από λίγο στον Άρειο Πάγο Κώστας Βαξεβάνης.

Ο εκδότης έχει κληθεί από την ανακρίτρια του ειδικού δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, που χειρίζεται την υπόθεση της Novartis να δώσει εξηγήσεις για τα αδικήματα της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας, της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και της εγκληματικής οργάνωσης-συμμορίας. Ωστόσο, αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Έξω από το κτήριο του Αρείου Πάγου, βρίσκονταν περίπου 50 άτομα τα οποία χειροκρότησαν τον κ. Βαξεβάνη με την είσοδό του στο δικαστικό μέγαρο. Μεταξύ των συγκεντρωμένων βρίσκονται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης, ο τομεάρχης Εσωτερικών της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Κώστας Ζαχαριάδης, ο πρώην υπουργός Γιάννης Μουζάλας και ο Παύλος Πολάκης.

Υπενθυμίζεται ότι βασικός κατηγορούμενος της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη στον Άρειο Πάγο είναι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και οι καταγγελλόμενες παρεμβάσεις του στο έργο της Δικαιοσύνης την περίοδο δικαστικής διερεύνησης του σκανδάλου της Novartis από τους εισαγγελείς διαφθοράς αλλά και σε υπόθεση εκβιασμού του επιχειρηματία Σαμπυ Μιωνή.

πηγη protothema.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...