Κ. Γεροντόπουλος: “Αδιανόητο να διατηρεί η Τουρκία στρατό στην Κύπρο”

Κ. Γεροντόπουλος:
«Είναι αδιανόητο για μια υπό ένταξη χώρα όπως είναι η Τουρκία να διατηρεί κατοχικά στρατεύματα σε κράτος-μέλος της Ένωσης» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού Κυριάκος Γεροντόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της κυπριακής Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου.
Οι δύο άνδρες επεσήμαναν τους άρρηκτους δεσμούς και την άριστη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, ιδιαίτερα στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Υπογράμμισαν, παράλληλα, τον πολύ σημαντικό ρόλο που Ελλάδα και Κύπρος μπορούν να διαδραματίσουν ως παράγοντες ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής, αναφερόμενος στις τρέχουσες εξελίξεις αναφορικά με το κυπριακό πρόβλημα, εξέφρασε απογοήτευση για την απουσία, μέχρι σήμερα, ουσιαστικής προόδου, λόγω της αδιαλλαξίας και των διχοτομικών επιδιώξεων της Τουρκίας.

Ο κ. Ομήρου τόνισε την ανάγκη ξεκάθαρης διαπραγματευτικής βάσης πριν από την επανέναρξη της διαδικασίας των συνομιλιών και την προσήλωση της Ελληνοκυπριακής πλευράς σε μια λύση, σύμφωνα με το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο και τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Από την πλευρά του, ο έλληνας υφυπουργός επαναβεβαίωσε την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη της Ελλάδας προς την Κύπρο και σημείωσε ότι πρωταρχικός στόχος παραμένει η επίλυση του κυπριακού προβλήματος στη βάση του διεθνούς δικαίου και των αξιών και αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης, οι δύο άντρες εξήραν την πολύτιμη συμβολή των Αποδήμων στην προώθηση των εθνικών θεμάτων του Ελληνισμού και συζήτησαν τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης του πολύ σημαντικού έργου που επιτελούν.

Ο κ. Γεροντόπουλος έγινε δεκτός και από τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

ΚΥΠΡΟΣ

Πηγή: http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...