Κ.Καρακώστας:Δικαίωση Δήμου- ΔΕΥΑΝ για το «πανωπροίκι» της αποχέτευσης

Το χθεσινό δημοσίευμα του Nafpaktianews για την επικείμενη τακτοποίηση των οικονομικών της ΔΕΥΑΝ,φαίνεται ότι αποτέλεσε “Θεία έμπνευση” για τον αντιδήμαρχο Τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Ναυπακτίας Κώστα Καρακώστα,ο οποίος στον προσωπικό του λογαριασμό,σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:

Στο σκάκι η νίκη έρχεται, τυπικά, με την τελευταία κίνηση. Κάνεις “ματ” και τελειώνει νικηφόρα η παρτίδα. Όμως η έκβαση της παρτίδας έχει, ουσιαστικά, κριθεί πολλές κινήσεις νωρίτερα.
Αχ αυτή η νίκη που έχει τόσους πολλούς πατεράδες. Μόνο η ήττα είναι συνήθως ορφανή. Και για το “πανωπροίκι”, εφ’ όσον τελικά επιβεβαιωθούν οι θετικές εξελίξεις, πολλοί θα τρέξουν να πανηγυρίσουν. Δεκτό και θεμιτό.
Για να ξαναγυρίσω (από προηγούμενη ανάρτηση) στον Ιωάννη τον Χρυσόστομο και την λειτουργία του Πάσχα:
“Εί τις από της πρώτης ώρας ειργάσατο, δεχέσθω σήμερον το δίκαιον όφλημα.
Εί τις μετά την τρίτην ήλθεν, ευχαρίστως εορτασάτω.
Εί τις μετά την έκτην έφθασε, μηδέν αμφιβαλλέτω˙ και γάρ ουδέν ζημειούται.
Εί τις υστέρησεν εις την ενάτην, προσελθέτω, μηδέν ενδοιάζων.
Εί τις εις μόνην έφθασε την ενδεκάτην, μη φοβηθή την βραδύτητα˙ φιλότιμος γάρ ων ο Δεσπότης, δέχεται τον έσχατον καθάπερ και τον πρώτον˙ αναπαύει τον της ενδεκάτης, ως τον εργασάμενον από της πρώτης˙ και τον ύστερον ελεεί και τον πρώτον θεραπεύει˙ κακείνω δίδωσι και τούτω χαρίζεται … νηστεύσαντες και μη νηστεύσαντες, ευφράνθητε σήμερον.”
Δικαίωμα στους αναστάσιμους πανηγυρισμούς έχουμε όλοι. Αφού η Ναυπακτία βγαίνει (κατα πάσα πιθανότητα) ωφελημένη και δικαιωμένη.
Αλλά δεν γίνεται να μην θυμηθώ και κείνες τις ώρες στο παρελθόν, πολλές κινήσεις πριν το “ρουά ματ”, τότε που όλα τα’ σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά. Τότε που πέφταν οι υπογραφές του “ΝΑΙ σε όλα” και ήταν δύσκολο να σχεδιάζεις την άνοιξη μέσα στην βαρυχειμωνιά. Τότε που οι απειλές για εισαγγελείς και δικαστήρια κάναν ασήκωτη την ευθύνη. Ευτυχώς ήταν αρκετοί αυτοί που πήραν την βαριά ευθύνη στις πλάτες τους. Είναι αυτοί που στο αναστάσιμο τραπέζι θα κάνουν την λιγότερη φασαρία.Είναι αυτοί που
“μια ευχή κρατούνε μες τα νύχια,
να μην έρθουν οι επόμενοι χειμώνες”
(Βασίλισσα- 1999, Οδυσσέας Ιωάννου, Θάνος Μικρούτσικος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου.)

Και επειδή πολλές φορές τα τραγούδια τα λένε καλύτερα από εμάς:
“Το σκάκι”. Μανώλης Αναγνωστάκης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γεράσιμος Ανδρεάτος.

“Όλα, όλα, και τ’ άλογά μου θα στα δώσω
Μονάχα ετούτο τον τρελό μου θα κρατήσω
που ξέρει μόνο σ’ ένα χρώμα να πηγαίνει
δρασκελώντας την μιαν άκρη ως την άλλη
γελώντας μπρος στις τόσες πανοπλίες σου”



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...