Κ.Καρακώστας: Η Ναυπακτία αλλάζει. Προχωρούν και τα ανοικτά κέντρα εμπορίου

Η ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ ΑΛΛΑΖΕΙ. ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ.
Δημοπρατήθηκαν οι μελέτες για την δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου στην Ναύπακτο. Η χρηματοδότηση των μελετών αλλά και του έργου που θα προκύψει κερδήθηκαν με κοινή πρόταση του δήμου Ναυπακτίας και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Αιτ/νίας (με την καθοριστική συμμετοχή και του Εμπορικού συλλόγου Ναυπάκτου) το 2019.
Η πρόταση της Ναυπακτίας είχε αξιολογηθεί ως 14η από τους 68 δήμους που εγκρίθηκε η χρηματοδότησή τους. Ενώ απορρίφθηκε η πρόταση 30 δήμων.
Ήταν ακόμη η εποχή που ο δήμος δεν έχανε καμία πρόσκληση του ΕΣΠΑ και κέρδιζε χρηματοδοτήσεις ακόμη και σε προγράμματα ανταγωνιστικά. Σήμερα δυστυχώς από «πρώτοι και καλύτεροι πέσαμε στο τελευταίοι και καθυστερημένοι». Χαρακτηριστικό παράδειγμα η τελευταία πρόσκληση του Πράσινου Ταμείου, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση χωρίς ανταγωνισμό, έργου με προϋπολογισμό σχεδόν 600.000 ευρώ για την Ναυπακτία, στην οποία δεν καταθέσαμε πρόταση. Αντίθετα 172 δήμοι μοιράστηκαν έργα 91.000.000 ευρώ. Η Ναυπακτία θα περιμένει την επόμενη πρόσκληση μήπως και προκάμουμε.
Τέλος πάντων. Τουλάχιστον να καταφέρει να υλοποιήσει η σημερινή συνδιοίκηση της απραξίας τα ήδη δρομολογημένα έργα χωρίς στρεβλώσεις και καθυστερήσεις.
Με την συγκεκριμένη χρηματοδότηση με 1.500.000 ευρώ αναμορφώνεται το εμπορικό κέντρο της πόλης. Επιπλέον 300.000 ευρώ θα χρηματοδοτήσουν την ανάδειξη των προσόψεων των 150 εμπορικών επιχειρήσεων (2.000 ευρώ ανά επιχείρηση) που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα. Από την χρηματοδότηση του δήμου, 1.100.000 κατευθύνεται στην ανάπλαση των οδών Νόβα – Καλατζοπούλου – Επισκόπου Δαυίδ και Μπλέρη και στην δημιουργία pocket park (μικρού πάρκου) στην οδό Κορυδαλλέως (στο ποταμάκι δίπλα στο Κ.Ε.Π. στο Γρίμποβο). 300.000 ευρώ θα δαπανηθούν για την προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων «έξυπνης» πόλης, βιώσιμης αστικής κινητικότητας (έξυπνα παγκάκια κλπ) και ηλεκτρονικού συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης στο Εμπορικό Κέντρο.
Το συγκεκριμένο έργο «κουμπώνει» με την ανάπλαση του κέντρου, την δημιουργία πλατείας στην Αγία Παρασκευή (ακόμη περιμένουμε την δημοπράτησή της), την ανακατασκευή του ΞΕΝΙΑ και του κήπου του Νόβα, την παρέμβαση στο ΝΑ τμήμα του κάστρου, το Πολιτιστικό μονοπάτι, τον πεζοδιάδρομο στο Γρίμποβο κ.α..
Κάπως έτσι σε λίγα χρόνια με την υλοποίηση όλων αυτών των έργων θα δούμε την αγαπημένη μας καστρούπολη να αναδεικνύεται.
Οι φωτογραφίες είναι από την σχεδιαζόμενη παρέμβαση στην Κορυδαλλέως (δίπλα στο ΚΕΠ).
Υ.Γ. Συχνά με δελτία τύπου του δήμου, ενημερωνόμαστε για την εξέλιξη δεκάδων έργων που κέρδισε την χρηματοδότησή τους η προηγούμενη δημοτική αρχή. Ομολογώ ότι πολύ με ευχαριστεί να βλέπω, να κάνουν like και να τα προβάλλουν στο Fb κάποιοι συμπολίτες μου που πριν λίγους μήνες, με το ύφος του ξερόλα – αντιγράφοντας τον Μπέο – μιλούσαν για τα ανύπαρκτα έργα του Λουκόπουλου και του Καρακώστα. Σε λίγο θα αρχίσουν να νομίζουν ότι πρόκειται για δική τους δουλειά.
O tempora o mores!



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...