Κ.Καραμανλής: Ετοιμάζει βιβλίο “ιστορική καταγραφή” των πεπραγμένων του

Κ.Καραμανλής: Ετοιμάζει βιβλίο
Εδώ και πέντε χρόνια, από τότε που έφυγε από το τιμόνι της χώρας, δεν έχει τοποθετηθεί δημοσίως για όσα τον οδήγησαν στην απόφαση να εγκαταλείψει την πρωθυπουργία το 2009.
Ωστόσο, πληροφορίες θέλουν τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να ιχνηλατεί το τοπίο για τη συγγραφή ενός απολογιστικού βιβλίου, με τη δική του εκδοχή τόσο γαι την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός, όσο και για τα 12 χρόνια που έμεινε στο τιμόνι της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ιστοτόπου Parapolitika.gr, ο κ Καραμανλής έχει ήδη εκμυστηρευτεί τη σκέψη του σε ανθρώπους που αποτελούσαν το δεξί του χέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως ο Γιάννης Αγγέλου, ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο Ευάγγελος Αντώναρος, αλλά και ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, με τον οποίο εδώ και ένα χρόνο έχουν αποκαταστήσει πλήρως τις σχέσεις τους.

Οι στενοί, επί πρωθυπυργίας του, συνεργάτες του, θα μπορούσαν να συμβάλλουν στη συγγραφή του εν λόγω βιβλίου παρέχοντας στον πρώην πρωθυπουργό το απαραίτητο υλικό που ενδεχόμενως θα χρειαστεί, σε περίπτωση που προχωρήσει στην έκδοση του βιβλίου.

Πρώην στενός συνεργάτη του κ. Καραμανλή, μιλώντας στα «Παραπολιτικά» τόνιζε, πάντως, ότι «ένα τέτοιο εγχείρημα χρειάζεται πολλές μαρτυρίες και πολλή δουλειά από τους ανθρώπους που άφησαν πολιτικό στίγμα στη διάρκεια της κυριαρχίας του Καραμανλή» και συμπληρώνει ότι πρόθεση του κ. Καραμανλή είναι το βιβλίο αυτό να έχει τα  χαρακτηριστικά ιστορικής περιγραφής και να μην αποτελέσει ένα κείμενο που θα δώσει τροφή σε πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Οσο για το χρόνο που τελικά ο πρώην πρωθυπουργός θα προχωρήσει στην έκδοσή του; Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα αυτό με σιγουριά, καθώς θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες: Καταρχάς, όπως αναφέρουν τα «Παραπολιτικά», ο κ. Καραμναλής δεν θέλει η έκδοση να γίνει σε μια χρονική στιγμή που θα μπορούσε κάποιος να του αποδώσει ενέργειες αποσταθεροποίησης, ούτε να προκαλέσει σχόλια ότι πρόκειται για μια «απολογία» των πεπραγμένων του.

Επίσης, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, ενδεχομένως η έκδοση του βιβλίου του πρώην πρωθυπουργού, να προχωρήσει μόνο αν και εφόσον αποφασίσει να αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική, δηλαδή να μην είναι υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες εκλογές.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...