Κ. Παπανάτσιου: Αν το ΔΝΤ θέλει να φύγει, δεν έχουμε καμία αντίρρηση

Κλείνει η αξιολόγηση, διότι η ελληνική κυβέρνηση έχει καλύψει το 95% των ζητημάτων, ξεκαθάρισε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου! Το ΔΝΤ, αν θέλει να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα, να παραμείνει ως τεχνικός σύμβουλος, αν πάλι «θέλει να φύγει, εμείς δεν έχουμε καμία αντίρρηση».  Απέκλεισε μια νέα μείωση του αφορολόγητου μέχρι το 2018 και ξεκαθάρισε ότι το θέμα αποτελεί κόκκινη γραμμή για τη κυβέρνηση.

 «Ό,τι ψηφίστηκε, ψηφίστηκε», είπε χαρακτηριστικά,  για τους φόρους, ενώ για τα έσοδα του 2016 ανέφερε πως θα είναι 3% πάνω από το στόχο. Το 2017 θα υπάρξει ανάπτυξη, και  σημείωσε πως αυτό που θέλουμε είναι μια δίκαιη ανάπτυξη. Η επίτευξη των στόχων, φέρνει μείωση των φόρων, καθώς όπως ανέφερε η υφυπουργός  Οικονομικών, «αν πιάσουμε τους στόχους και υπάρξει μείωση της φοροδιαφυγής που επιχειρείται με τη χρήση του πλαστικού χρήματος».

 
«Πλαστικό» χρήμα

 Το οικονομικό επιτελείο περιμένει αυξημένα έσοδα, από την μείωση της φοροδιαφυγής, με την χρήση του «πλαστικού» χρήματος. Σύμφωνα με την αρμόδια υφυπουργό, υδραυλικοί και ηλεκτρολόγοι, θα είναι υποχρεωμένοι στη χρήση POS, ενώ εξετάζεται εξαίρεση των περιπτέρων από τη χρήση μηχανημάτων ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Περιουσιολόγο

 Σχετικά με το Περιουσιολόγο τόνισε ότι θα ξεκινήσει η λειτουργία του μέσα στο 2017 και θα είναι ένα εργαλείο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ. «Πρόθεση μας είναι η φορολόγηση του μεγάλου πλούτου», δήλωσε, για να προσθέσει ότι στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να αρχίσει τον Απρίλιο η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

 
Εκλογές

Τέλος, δήλωσε πως δεν θα γίνουν εκλογές διότι δεν τις θέλουν οι πολίτες και πως όλοι θέλουν σταθερότητα της οικονομίας.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...