Λάθος απόφαση η ένταξη στην Ευρωζώνη, λένε 6 στους 10 Έλληνες!

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ!

Λάθος η ένταξη στο ευρώ δηλώνουν οι Έλληνες, απογοητευμένοι από τις πληγές που άνοιξε στην ελληνική Οικονομία! Τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρείας ΑLCO αποκαλύπτουν, ότι μετά από μία εξαετία στην κόλαση των μνημονίων, ο ελληνικός λαός έχει απομυθοποιήσει το Ευρώ και γυρίζει την πλάτη του στο κοινό νόμισμα και τους διεθνείς τοκογλύφους που με «δούρειο ίππο» την ευρωπαϊκή προοπτική, κατέστρεψαν την Ελλάδα, δένοντας την με τις αλυσίδες της μνημονιακής επιτροπείας!

Ήταν λάθος απόφαση η ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη πριν από 15 χρόνια! Στα αποτελέσματα της έρευνας, που δείχνουν μία πλήρη ανατροπή σχετικά με τη γνώμη της ελληνικής κοινωνίας για το ευρώ, φαίνεται ότι το 58% των απαντήσεων λένε ότι δεν έπρεπε να είχαμε συμμετάσχει στο κοινό νόμισμα.

Αύριο δεν θα υπάρχει Ευρωζώνη λέει το 41% των Ελλήνων!

Μάλιστα, στην έρευνα, που έγινε για λογαριασμό του περιοδικού «ΖΕRO», η παραμονή μας στην ευρωζώνη, γίνεται όλο και λιγότερο επιθυμητή, από τους πολίτες που όχι μόνο έχουν αρχίσει να καλοβλέπουν ένα «Grexit», αλλά πιστεύουν ότι λίγη σημασία θα έχει, αφού η Ευρωζώνη πρόκειται να διαλυθεί!

Κόκκινος συναγερμός στις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, μετά την έρευνα της Alco, που επιβεβαιώνει ότι σε μεγάλο ποσοστό, ο ελληνικός λαός, θεωρεί υπεύθυνη την ένταξή μας στην ευρωζώνη για την καταστροφή που μας έχει βρει από το 2010. Μάλιστα, οι συσχετισμοί, ανάμεσα σε υπέρ και κατά της Ευρώπης είναι πλέον οριακοί και βρίσκονται στα πρόθυρα ολικής ανατροπής!

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την υποστήριξη της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη, το 41% των ερωτηθέντων απάντησαν πως το «κλαμπ των 19» δεν θα υπάρχει καν στο μέλλον, καθώς πρόκειται να διαλυθεί!

«Βράζει» η Ευρώπη κατά του Ευρώ!

Όλο και περισσότεροι, τάσσονται κατά του Ευρώ και αυτό δεν είναι κάτι που παρατηρείται μόνο στην  Ελλάδα. Μετά το δημοψήφισμα για το «Brexit» στη Βρετανία, η συζήτηση για το μέλλον του κοινού νομίσματος έχει «φουντώσει» για τα καλά. Στην Γαλλία που βαδίζει ταχέως προς τις

Προεδρικές εκλογές, η επικρατέστερη υποψήφια, φαίνεται πως είναι η επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν που έχει μία ξεκάθαρη στάση κατά του ενιαίου νομίσματος. Μάλιστα, σε νέες δηλώσεις της  στο πρακτορείο Reuters, η κ. Λεπέν τόνισε ότι οι χώρες της Ευρωζώνης πρέπει να «οπισθοχωρήσουν» από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα και να επιστρέψουν σε δομές εθνικού νομίσματος!

Έτοιμη για «Frexit»  η Λεπέν!

Σχετικά με την κριτική, ότι μία ξαφνική κατάργηση του ευρώ, θα προκαλούσε χάος στην ευρωπαϊκή Οικονομία, η ίδια απάντησε ότι μπορεί να λειτουργήσει μεταβατικά,  το νομισματικό σύστημα της ευρωπαϊκής λογιστικής μονάδας, το γνωστό ECU.

Η ίδια, ξεκαθάρισε ότι υπό μία δική της κυβέρνηση, το εθνικό χρέος της Γαλλίας, θα εκφραζόταν σε ένα νέο εθνικό νόμισμα. Η σκληρή της στάση απέναντι στο Ευρώ, δεν έχει αλλάξει, και η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου έχει επανειλημμένως τονίσει ότι πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη.

Δημοψήφισμα για έξοδο από το ευρώ «ψήνουν» οι Ιταλοί μέσα στο 2017!

Όμως η Γαλλία είναι μόνο ένα από τα κράτη, που βρίσκονται δίπλα στην πόρτα της εξόδου, από την ευρωζώνη. Στην Ιταλία, συνεχίζουν να αυξάνονται οι φωνές  που λένε ότι οι Ιταλοί είναι αδικημένοι από το Ευρώ, κάτι το οποίο φαίνεται και από τα οικονομικά στοιχεία. Από την ένταξή τους Γαλλία και Γερμανία, έχουν ανεβάσει στροφές και έχουν αυξήσει την παραγωγή των οικονομιών τους, ενώ οι Ιταλοί, αντιμετωπίζουν την μία κρίση μετά την άλλη, με τελευταία αυτή των τραπεζών.

Η απόδοση της ιταλικής οικονομίας από το 1999, που μπήκε στο Ευρώ, πάει από το κακό στο χειρότερο. Η συνολική παραγωγικότητα, υποχώρησε κατά περίπου 5%, ενώ στη Γερμανία και στη Γαλλία αυξήθηκε κατά περίπου 10%.

Με τα δημοφιλή κόμματα της αντιπολίτευσης να ζητούν δημοψήφισμα για έξοδο από το Ευρώ, δεν αποκλείεται μέσα στο έτος, να έχουμε εξελίξεις τόσο σε Γαλλία, όσο και στην Ιταλία.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...