Λήξη της απεργίας της ΠΝΟ ζητεί ο Κουρουμπλής

Λήξη της απεργίας της ναυτεργατών αναμένει ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μετά τις διαβεβαιώσεις που παρείχε σε εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), οι οποίες -όπως υποστήριξε- δεν αφήνουν περιθώρια συνέχισης της κινητοποίησης.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έκανε λόγο για κοινωνικό πρόβλημα, δεδομένου ότι έχουν αποκλειστεί παιδιά στην Κρήτη «που δεν είναι δυνατόν να αγνοούμε».

«Επίσης, το αγροτικό ζήτημα, με το να κινδυνεύουμε να χάσουμε τις αγορές της Ευρώπης, δεν μπορεί να το αγνοεί ούτε η ΠΝΟ, ούτε η κυβέρνηση», ανέφερε ακόμα ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Όπως γνωστοποίησε, ζήτησε συγκεκριμένο ραντεβού με την ΠΝΟ και την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, μέσα στην εβδομάδα για να συζητηθούν ζητήματα του ασφαλιστικού των ναυτεργατών και να βρεθούν λύσεις.

«Οι διαβεβαιώσεις που πήραν από την κυβέρνηση δεν αφήνουν περιθώρια στην ΠΝΟ συνέχισης της απεργίας. Περιμένω την απόφασή τους και βάσει αυτής θα αναλάβω τις δικές μου ευθύνες απέναντι στα παιδιά και στους αγρότες», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, στη συνάντηση αποσαφηνίστηκαν μια σειρά από ζητήματα που δημιουργούσαν σύγχυση.

«Η εκτίμηση της ΠΝΟ ότι επιχειρείται η εξομοίωση του φορολογικού καθεστώτος που ίσχυε μέχρι σήμερα, με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, αποκρούστηκε από την πρώτη στιγμή από την κυβέρνηση απέναντι στους θεσμούς. Οι θεσμοί επανήλθαν με ένα ποσοστό 3%, πράγμα που είχε ξαναγίνει τρεις φορές τα τελευταία χρόνια, εμείς όμως αρνούμαστε ακόμα και αυτό το ποσοστό να επιβληθεί», υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής εμφανίστηκε βέβαιος ότι η προσπάθεια στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης θα είναι αποτελεσματική «ώστε να μην υπάρξει καμία αύξηση στο 10% και 15% των ναυτικών που ίσχυε μέχρι σήμερα».

Ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ, Γιάννης Χαλάς, είπε από την πλευρά του ότι «πρόθεση του υπουργού είναι να μην υπάρξει καμία επιβάρυνση, αλλά δεν υπάρχει δέσμευση, κάτι που μπορεί κάλλιστα να δώσει άλλο αποτέλεσμα».

Όταν ερωτήθηκε για τους εγκλωβισμένους μαθητές στην Κρήτη αρκέστηκε να δηλώσει πως «τα παιδιά μπορούν να φύγουν με δύο αεροπλάνα».

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), Αντώνης Νταλακογιώργος ,χαρακτήρισε από την πλευρά του άκαρπη τη συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας.

«Δεν οδήγησε σε κανένα θετικό αποτέλεσμα αναφορικά με τις διεκδικήσεις που έχουν ως στόχο στη συγκεκριμένη απεργιακή κινητοποίηση. Στην ουσία, για το επίμαχο θέμα που αφορά το φορολογικό πρόγραμμα που έχει θέσει η κυβέρνηση και οι δανειστές, η απάντηση που λάβαμε είναι ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί ο ίδιος ο υπουργός με κανέναν τρόπο, πριν κλείσει επίσημα η αξιολόγηση, που προβλέπεται για τις 18 Δεκεμβρίου», ανέφερε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...