Λίγο πριν την εξιχνίαση – Σφίγγει ο κλοιός της Αστυνομίας για τις δύο ύποπτες

Στο λάθος που μπορεί να έκανε η δράστιδα να έχει ανοιχτό το κινητό της την ώρα της επίθεσης ποντάρουν οι αστυνομικοί
Τις τηλεφωνικές επικοινωνίες από την ημέρα της επίθεσης με βιτριόλι που έγινε στην 33χρονη Ιωάννα σαρώνουν οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. Παράλληλα, οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση, αναλύουν και το βιντεοληπτικό υλικό που έχουν λάβει από κάμερες ασφαλείας όχι μόνο στο συγκεκριμένο σημείο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της επίθεσης, στην Καλλιθέα.
«Οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό», τονίζουν στο αστυνομικές πηγές, σχετικά με την πορεία των ερευνών για την υπόθεση. Σημειώνεται, επίσης, ότι η συνάντηση που είχαν προγραμματίσει την Πέμπτη οι αστυνομικοί με την 33χρονη Ιωάννα στο δωμάτιο της Μονάδας Εγκαυμάτων ματαιώθηκε γιατί η γυναίκα είναι ιδιαίτερα καταπονημένη και αυτό που περιμένουν είναι να καθορίσουν πλέον οι γιατροί το πότε θα είναι σε θέση να τους μιλήσει..
Την ίδια στιγμή, πάντως, φαίνεται να ξεκαθαρίζει το τοπίο γύρω από τη μυστηριώδη υπόθεση και οι αστυνομικοί είναι πεπεισμένοι ότι η μαυροφορεμένη γυναίκα που έριξε οξύ στην 33χρονη, είναι θέμα ωρών να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., μόλις πάρουν το «πράσινο φως» από τους γιατρούς αναμένεται να επισκεφθούν την Ιωάννα και να της θέσουν στοχευμένες ερωτήσεις που να αφορούν σε συγκεκριμένο πρόσωπο. Έτσι, το επόμενο 48ωρο κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό για την εξιχνίαση της υπόθεσης και είναι πολύ πιθανό ο φάκελος να κλείσει μέσα το Σαββατοκύριακο ή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Η κατάθεση πρώην συντρόφου της 33χρονης
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες για να λύσουν το μυστήριο της επίθεσης με βιτριόλι. Αρχικά, είχαν επικεντρώσει τις έρευνές τους σε τρία πρόσωπα από το φιλικό και το συγγενικό περιβάλλον της 33χρονης. Ομως, το ένα από αυτά έχει ισχυρό άλλοθι και δεν βρίσκεται καν στην Ελλάδα και γι’ αυτό οι αστυνομικοί καταλήγουν σε δύο άτομα.
Είναι χαρακτηριστική η κατάθεση πρώην συντρόφου του θύματος που έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα της υπόθεσης, καθώς σύμφωνα με όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, αποκάλυψε στους αστυνομικούς στοιχεία και λεπτομέρειες από την προσωπική ζωή της 33χρονης με ιδιαίτερη σημασία για τις έρευνες. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν επίσης να εξετάζουν λεπτομερώς τα βίντεο που έχουν συλλέξει από την περιοχή της επίθεσης, ενώ επαναξετάζουν και τις μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων.
Μάλιστα, ενδέχεται οι ειδικοί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ να καταφέρουν να ξεθολώσουν το πρόσωπο της δράστιδος σε συγκεκριμένο βίντεο από κάμερα της περιοχής και να «φωτίσουν» τα φωτογραφικά καρέ, ελπίζοντας να αποκαλυφθεί ποια από τις δύο ύποπτες γυναίκες είναι το πρόσωπο στη θολή φιγούρα. Πάντως, ένα ακόμα στοιχείο που θα βοηθήσει στη λύση του μυστηρίου της επίθεσης είναι το «σάρωμα» του κινητού της 33χρονης, με τους αναλυτές της ειδικής ομάδας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας να ποντάρουν στο λάθος που έκανε η δράστιδα να κουβαλά ενεργοποιημένο το κινητό της τηλέφωνο τη στιγμή της επίθεσης.
Έτσι, οι αστυνομικοί έχουν βάλει στο «μικροσκόπιο» το στίγμα των κινήσεων των δύο υπόπτων γυναικών που αποτελούν τον τελευταίο κύκλο των υπόπτων. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως για να μπορέσουν οι αστυνομικοί να «σαρώσουν» το κινητό της 33χρονης κοπέλας πρέπει πρώτα πρέπει ο εισαγγελέας να αλλάξει την κατηγορία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας. Μόλις γίνει αυτό, οι αστυνομικοί θα δουν εάν το σήμα του κινητού τηλεφώνου κάποιας από τις δύο ύποπτες εντοπίστηκε στην Καλλιθέα και ενδέχεται να σχηματίσουν δικογραφία.

Εγκαύματα στο 93% του προσώπου της Ιωάννας
Σε δεύτερο τρίωρο χειρουργείο υποβλήθηκε, πάντως, η 33χρονη Ιωάννα, η οποία δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα πριν από οκτώ ημέρες, με τα εγκαύματα που έχει υποστεί να είναι πολύ σοβαρά. Η ποσότητα του καυστικού υγρού που δέχθηκε ήταν πάρα πολύ μεγάλη, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το 93% του προσώπου της να έχει εγκαύματα, με μόνο το 7% να παραμένει αλώβητο, όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ ενημερωτικής εκπομπής του Mega.
Επίσης, τονίστηκε ότι και το 18% του σώματός της φέρει σοβαρά εγκαύματα. Το θετικό είναι πως -σύμφωνα με τους γιατρούς- η εγχείριση πήγε καλά και παρουσιάζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι ενώ το βάρος πέφτει στην ψυχολογική στήριξη της 33χρονης, κάτι που προσπαθεί και η μητέρα της, που βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό της.

πηγή:ethnos.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...