Λαμπρός και πάνδημος ο εορτασμός του πολιούχου του Αγρινίου, Αγίου Χριστοφόρου

Ο Πολιούχος του Αγρινίου, Μεγαλομάρτυρας Άγιος Χριστόφορος, γιορτάζει σήμερα, 9 Μαΐου, και η πόλη τον τιμά με τη δέουσα λαμπρότητα και πάνδημο τρόπο. Πλήθος πιστών άλλωστε συρρέουν από χθες στους δύο Ιερούς Ναούς προς τιμήν του Αγίου (Παλαιός και Νέος Άγιος Χριστόφορος).
Σήμερα, ανήμερα της εορτής, το πρωί τελέστηκε στον Ιερό Ναό (Νέο) Αγίου Χριστοφόρου Όρθρος και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου και συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, Κανάγκας κ. Θεοδοσίου και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ. Κοσμά.
Το απόγευμα με την ακολουθία του μεθέορτιου αρχιερατικού Εσπερινού, την Λιτάνευση της ιεράς Εικόνος και του ιερού Λειψάνου του Αγίου μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου και την αρτοκλασία στην κεντρική πλατεία κορυφώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις.
Στην λιτάνευση, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου, συμμετείχαν οι αυτοδιοικητικές και πολιτικές αρχές του τόπου, εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών της περιοχής, αντιπροσωπείες εκπαιδευτικών και μαθητών των σχολείων της πόλεως, εκπρόσωποι πολιτιστικών, λαογραφικών συλλόγων και φορέων.

agrinionews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...