Συνάντηση με τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας με σκοπό την υπογραφή της σύμβασης αλλά και την ανάλυση των τεχνικών λεπτομερειών εκτέλεσης του έργου, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ευπαλίου. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν όλοι οι κατά τόπους αντιδήμαρχοι καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται περίπου στο ποσό  1.000.000,00€ με σημαντικά και μετρήσιμα οφέλη από την εν λόγω δράση:

  • Οικονομικό όφελος 60% από την κατανάλωση λιγότερου ρεύματος, για άλλες δράσεις
  • Καλύτερο φωτισμό – αίσθημα ασφάλειας
  • Λιγότεροι ρύποι -Περιβαλλοντικό όφελος
  • Απομακρυσμένος έλεγχος για τον εντοπισμό βλαβών
  • Δυνατότητα πληροφοριακής αναβάθμισης υφιστάμενης πλατφόρμας ελέγχου για τη μετάβαση της Δωρίδας σε smartcity (έξυπνη, δικτυωμένη πόλη).

Η συγκεκριμένη δράση έρχεται να υλοποιήσει μια εκ των βασικών δεσμεύσεων που είχε αναλάβει ο Δήμος Δωρίδος, εκπονώντας και καταθέτοντας το Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (Σ.Δ.Α.Ε) το 2015 στο πλαίσιο της υπογραφής του Συμφώνου των Δημάρχων στις Βρυξέλλες από τον Γιώργο Καπεντζώνη, ενώ παράλληλα αποφεύγονται βαριά πρόστιμα της Ε.Ε από τη μη εφαρμογή μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας.

Να σημειωθεί ότι κατόπιν προσωπικής παράκλησης του Δημάρχου Δωρίδος, Γιώργου Καπεντζώνη, προς τους αναδόχους, οι ίδιοι δεσμεύτηκαν να παραδοθεί το έργο κατά πολύ νωρίτερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία. Αυτό ευνοεί σε μεγάλο βαθμό το Δήμο, καθότι επί της ουσίας φέρνει κοντύτερα την ημερομηνία πρώτης λειτουργίας των νέων φωτιστικών σωμάτων και κατ’ επέκταση φέρνει νωρίτερα την εξοικονόμηση χρημάτων για το Δήμο.

Ο Δήμαρχος Δωρίδος, ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους συνεργάτες του, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία υλοποίησης των δεσμεύσεων του Δήμου προς την Ε.Ε, στο πλαίσιο εξοικονόμησης ενέργειας και δεσμεύτηκε για επόμενες δράσεις στον τομέα αυτό.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...