Λεβέντης: Να μην γυρίσουν στα σπίτια τους πικραμένοι οι αγρότες

Εκλογές «βλέπει» ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων

Την ανάγκη να υπάρξουν παραχωρήσεις προς τους αγρότες «ώστε να μη γυρίσουν στα σπίτια τους παραπονεμένοι και πικραμένοι», επισήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, o Βασίλης Λεβέντης ανέφερε πως θεωρεί δίκαιο το κίνημα των αγροτών, καθώς, όπως είπε, το κόστος παραγωγής έχει ανέβει ενώ οι τιμές διάθεσης έχουν πέσει.

«Και έρχεται, τώρα, η κυβέρνηση και τους λέει λογιστές, βιβλία, αύξηση συντελεστών  και τους πανικοβάλει. Δεν μπορούμε να τους εγκαταλείψουμε», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Ακόμα, είπε πως ο ίδιος «παρακάλεσε» τον Αλέξη Τσίπρα «για εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ ετησίως να μην κάνουνε βιβλία και να είναι ένα εισόδημα αφορολόγητο» και «για μεγαλύτερα εισοδήματα από 15.000 ευρώ πρέπει να τηρηθούν αυτά που ζητούν οι Ευρωπαίοι δηλαδή  βιβλία, νομιμότητα».

«Αυτή είναι η πρώτη παραχώρηση που ζητούν να γίνει από την κυβέρνηση. Η  δεύτερη είναι να επιδοτήσουν σε ένα βαθμό τα λιπάσματα τους και το πετρέλαιο και το τρίτο είναι να τους κάνουμε παραχώρηση νεκρών εκτάσεων, δηλαδή εκτάσεων που είναι αχρησιμοποίητες για να αυξηθούν οι εκτάσεις οι καλλιεργήσιμες, να αυξηθεί δηλαδή το εισόδημά τους», συμπλήρωσε ο Βασίλης Λεβέντης.

Εκλογές «βλέπει» ο Λεβέντης

«Εγώ νομίζω ότι σιγά σιγά προς εκλογές πάει», εκτίμησε ο Βασίλης Λεβέντης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Βασίλης Λεβέντης εξήγησε ότι «η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ηφαίστειο, από τη μια λένε ότι είναι συμπαγής αλλά από την άλλη δηλώνουν ότι δεν ψηφίζουν τίποτα. Πώς ταιριάζουν αυτά;».

«Τα μέτρα αυτά επιβάλλονται γιατί 7 χρόνια κοροϊδεύουμε και δεν κάνουμε μεταρρυθμίσεις», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Ο Βασίλης Λεβέντης εκτίμησε ότι «και να “πέσει” ο κ. Σόιμπλε οι επόμενοι θα είναι χειρότεροι». «Αν ελπίζετε ότι εάν έρθει ο Σουλτς θα είναι ευνοϊκότερα τα πράγματα, πλανάστε. Οι Γερμανοί θα είναι όλο και χειρότεροι», επεσήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/271029-Lebentes-Na-men-gyrisoyn-sta-spitia-toys-pikramenoi-oi-agrotes ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...