Λεμονής: «Μου σημάδεψε τη ζωή το 1-4 της Λεωφόρου»

Λεμονής: «Μου σημάδεψε τη ζωή το 1-4 της Λεωφόρου»
Λεμονής: «Μου σημάδεψε τη ζωή το 1-4 της Λεωφόρου»


20/03/2020 – 12:27

Ο Τάκης Λεμονής σε συνέντευξή του σε αθλητική εφημερίδα τόνισε ότι σημάδεψε άπαντες το 1-4 του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο το 2001 για το Κύπελλο Ελλάδος ενώ ανέφερε όλα όσα έκανε για να… ντοπάρει τους παίκτες του για τη ρεβάνς του 1-1.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

Πως προετοίμασες την ομάδα για τη ρεβάνς του 1-1; Ψυχολογικά και τακτικά θέλω να μου πεις.

«Είχα πάρει ένα ρίσκο … Είχε γίνει το πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ, όπου ήμασταν γηπεδούχοι και μας ισοφάρισε ο Λυμπερόπουλος στο τέλος, με ένα ωραίο γκολ. Ο Νίκος προκάλεσε τον κόσμο μας δείχνοντας τους το όνομα στη φανέλα του. Είχε πολύ καλή ομάδα τότε ο Παναθηναϊκός. Είχε πληγωθεί ο εγωισμός όλων μας και το έβλεπα και το ένιωθα. Πάντα ήθελα να βρίσκω πράγματα που εξιτάρουν τους παίκτες».

Τι έκανες ακριβώς;

«Την τελευταία μέρα στην προπόνηση πριν από τη ρεβάνς έπρεπε κανονικά να εξασκηθούμε και στα πέναλτι. Το πρώτο ματς είχε έρθει 1-1 και υπήρχε  η πιθανότητα να λήξει και  η ρεβάνς 1-1. Ήταν όμως μια καταπληκτική προπόνηση, όπου έβλεπα τους παίκτες σε εξαιρετική κατάσταση και σε σούπερ διάθεση. Πανηγύριζαν τα γκολ λες και ήταν κανονικός αγώνας. Τελειώνοντας το δίτερμα και το κύριο μέρος της προπόνησης όλοι οι παίκτες περίμεναν ότι θα χτυπήσουμε πέναλτι.

Τους μάζεψα και στη σέντρα και τους είπα:  «Κοιτάξτε να δείτε , να … όποιος πιστεύει ότι θα πάμε στα πέναλτι! Θα πάμε εκεί μέσα, θα νικήσουμε και θα προκριθούμε κατ΄ ευθείαν». Καταλαβαίνεις ότι ήταν ένα ρίσκο. Ο στόχος μου ήταν οι παίκτες να πάνε να κοιμηθούν το βράδυ της παραμονής του ματς έχοντας στο μυαλό τους μόνο τη νίκη. Η επόμενη μέρα ήταν πολύ σημαντική για μένα. Εκείνο το ματς μας σημάδεψε… Έχουν περάσει 19χρόνια και ακόμα μέχρι πριν από λίγες μέρες ένας άνθρωπος με σταμάτησε στον δρόμο και μου μιλούσε για εκείνον τον αγώνα και ότι ήταν μέσα στο γήπεδο και δεν θα το ξεχάσει ποτέ».

Τι θυμάσαι από τον κόσμο στο 1-4 της Λεωφόρου;

«Ζήσαμε συγκλονιστικές στιγμές. Ήταν ένας θρίαμβος ασύλληπτος για την εποχή, γιατί ο Παναθηναϊκός ήταν μεγάλος αντίπαλος τότε. Το πιο ωραίο ήταν ότι οι δύο ομάδες είχαν τους οπαδούς τους στο ίδιο γήπεδο. Ήταν ένα κλασσικό ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, ματς «αιωνίων» αντιπάλων. Ο κόσμος του Ολυμπιακού είχε φτιάξει καταπληκτική ατμόσφαιρα μέσα στη Λεωφόρο, τους πανηγυρισμούς εκείνους δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ».

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...