Λεπέν: «Ιδεολογική νίκη» το χαρτοφυλάκιο «προστασίας του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής»

Η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς, Μαρί Λεπέν, τοποθετήθηκε στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναφορικά με τον τίτλο του χαρτοφυλακίου του Μαργαρίτη Σχοινά, αντιπροέδρου της Κομισιόν και επιτρόπου για την «προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής», τίτλος που έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις, καθώς υποκρύπτει ρατσιστικές και ξενοφοβικές αντιλήψεις, καθώς είναι σύνθημα της ακροδεξιάς.

Η Μαρίν Λεπέν, επικεφαλής του Εθνικού Συναγερμού (πρώην Εθνικό Μέτωπο), σε ομιλία της στη Φρεζούς της Γαλλικής Ριβιέρας εν όψει των επικείμενων τοπικών εκλογών, έκανε λόγο για «ιδεολογική νίκη».

Όπως είπε, ο τίτλος αυτός «αποκαλύπτει πολλά» και «επιβεβαιώνει την ιδεολογική νίκη μας». Υπό την πίεση των εθνικών κυβερνήσεων, η Ευρωπαϊκή Ένωση «αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι η μετανάστευση προκαλεί ερωτηματικά για το μέλλον του τρόπου ζωής των Ευρωπαίων», πρόσθεσε.

Η Μαρίν Λεπέν συχνά επικρίνει την Ευρωπαϊκή Ένωση όμως δεν έχει φτάσει στο σημείο να δεσμευτεί ότι θα βγάλει τη Γαλλία από το μπλοκ, καθώς το «Frexit» δεν έχει πολλούς υποστηρικτές μεταξύ των Γάλλων ψηφοφόρων. 

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...