Λευκορωσία – Μαρία Καλεσνίκοβα: Παραπέμπεται για εσχάτη προδοσία

Λευκορωσία – Μαρία Καλεσνίκοβα: Παραπέμπεται για εσχάτη προδοσία
Λευκορωσία – Μαρία Καλεσνίκοβα: Παραπέμπεται για εσχάτη προδοσία

Ραγδαίες εξελίξεις στη Λευκορωσία. Η Μαρία Καλεσνίκοβα, πολιτικός της αντιπολίτευσης, κρατείται με την κατηγορία της υποκίνησης για κατάληψη της εξουσίας, την οποία κατέχει ο Αλεξάντρ Λουκασένκο επί δυόμισι δεκαετίες.

Η Μαρία Καλεσνίκοβα, μέλος του προεδρείου του Συντονιστικού συμβουλίου της αντιπολίτευσης στη Λευκορωσία, συνελήφθη ως ύποπτη για εσχάτη προδοσία, δήλωσε η δικηγόρος της, Λουντμίλα Καζάκ.

“Αυτό έγινε γνωστό αφότου την επισκέφθηκα και διάβασα την δικογραφία”, δήλωσε η Καζάκ, προσθέτοντας ότι η Καλεσνίκοβα έχει “μαχητική διάθεση” και “εξακολουθεί να υποστηρίζει τις απόψεις και θέσεις που είχε”.

Η Μαρία Καλεσνίκοβα συνελήφθη στις 7 Σεπτεμβρίου στον δρόμο από μασκοφόρους άνδρες και κρατείται σε κέντρο κράτησης του Μινσκ.

Η δικηγόρος της, η Λουντμίλα Καζάκ, δήλωσε αργότερα ότι θα προσβάλλει την απόφαση του δικαστηρίου βάσει της οποίας συνελήφθη η Μαρία Καλεσνίκοβα.

Η νομπελίστρια συγγραφέας Σβετλάνα Αλεξίεβιτς κατηγόρησε την κυβέρνηση της Λευκορωσίας ότι ασκεί τρομοκρατία εναντίον του λαού της, καθώς ένας ακόμη πολιτικός της αντιπολίτευσης, ο Μαξίμ Ζνακ, συνελήφθη από μασκοφόρους που φορούσαν στολές παραλλαγής.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...