Λιβαδάκι Ναυπακτίας :Ο Νίκος Πατερέκας για ένα άλογο που έψαχνε τροφή αλλά και τις προτάσεις του για την προστασία των ζώων.

Του Νίκου Πατερέκα

Καλημέρα από το άκρως χειμωνιάτικο Λιβαδάκι με τις δύσκολες συνθήκες.

Αυτές τις μέρες που βρίσκομαι επάνω παρατήρησα πόσο δύσκολα περνάει ένα τέτοιο ζώο σε ένα τέτοιο ακραίο περιβάλλον. Ένα ζώο το οποίο παρόλο που έχει μεγάλη θέληση να επιβιώσει βρήκε απέναντί του ένα χωριό που το κατέκρινε (όχι όλοι και φυσικά εξαιρούνται αυτοί που βοήθησαν). Χωρίς να θέλω αυτή τη φορά να πω πολλά λόγια ούτε φυσικά να ανοίξω “κάποια πληγή” ήθελα να ενημερώσω τους πάντες, τους συγχωριανούς μου αρχικά αλλά και τους υπόλοιπους πώς από τη σημερινή μέρα σχετικά για το άλογο όσον αφορά αν τυχόν συμβεί κάποιο ατύχημα ή φθορά στο μέλλον στο οποίο θα εμπλέκεται το ζώο (ανεξάρτητως αν θα ευθύνεται & ανθρώπινος παράγοντας) , για να μην κατηγορηθεί το ζώο γιατι ζώο είναι, και ούτε να κατηγορηθεί οποιοσδήποτε το φροντίζει, γιατί ο νόμος καλύπτει τον κόσμο να φροντίζει αδέσποτα ζώα όταν το έχουν ανάγκη, αναλαμβάνω λοιπόν αποκλειστικά την ευθύνη για οτιδήποτε σχετικά με το άλογο. Όποιος έχει πρόβλημα να έρθει σε εμένα να το λύσουμε.

Και είμαι σίγουρος πως μετά από τόσα χρόνια συνεργασίας με πολύ δυνατές φιλοζωικές στον πανελλαδικό χώρο δεν είμαι μόνος μου. Αντιθέτως οι φιλόζωοι έχουμε δύναμη. Προς ενημέρωση και του δήμου Ναυπάκτου που το ζώο το άφησε στην τύχη του. Δεν περιμένουμε από το κράτος να βοηθήσει, οι ιδιωτικές πρωτοβουλίες είναι αυτές που επιζούν στην Ελλάδα του σήμερα.

07/02/23



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...