Λιβύη: Επίθεση από αέρος και τρεις νεκροί στη βάση αλ-Τζούφρα

Λιβύη: Επίθεση από αέρος και τρεις νεκροί στη βάση αλ-Τζούφρα
Λιβύη: Επίθεση από αέρος και τρεις νεκροί στη βάση αλ-Τζούφρα

Τα όπλα φαίνεται πως υπερισχύουν της διπλωματίας στην πολύπαθη Λιβύη καθώς επίθεση σημειώθηκε την Τρίτη (07/07) στη βάση αλ-Τζούφρα από μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Ο στρατός της αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Τρίπολης έπληξε συστήματα αεράμυνας (PantSir-S1) στην κεντρική Λιβύη και σύμφωνα με αναφορές των τουρκικών μέσων ενημέρωσης (Yeni Şafak) προκάλεσε το θάνατο τριών μισθοφόρων -της ομάδας Wagner που έχει τη στήριξη της Ρωσίας- και τον τραυματισμό εφτά ατόμων.

Θυμίζουμε πως το περασμένο Σάββατο αεροσκάφη χτύπησαν την αεροπορική βάση Al-Watiya, την οποία ανέκτησε πρόσφατα η αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) με τη βοήθεια της Τουρκίας. Η Τρίπολη είχε αναφέρει πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε από μαχητικά Μιράζ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που πέταξαν από βάση της Αιγύπτου κοντά στη Λιβύη.

Η ανάκτηση της βάσης, της πιο σημαντικής στα δυτικά της αφρικανικής χώρας, έγινε από την GNA του Φαγέζ αλ Σαράτζ τον Μάιο, όταν ο Εθνικός Λιβυκός Στρατός (LNA) άρχισε να δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα χάνοντας σημαντικά εδάφη.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...