«Λιμοκτονούμε»

«Λιμοκτονούμε»
«Λιμοκτονούμε»


06/04/2020 – 19:48

Οι Ιταλοί αντιδρούν πλέον στα μέτρα της Κυβέρνησης Κόντε και δεν θέλουν να μείνουν άλλο σε καραντίνα, καθώς έχουν ξεμείνει από χρήματα και ζητάνε πίσω την καθημερινότητά τους!

Έχουν περάσει ολόκληρες εβδομάδες από τότε που η Ιταλία μπήκε σε καραντίνα ως απάντηση στην πανδημία του κορωνοϊού και πλέον υπάρχουν οι πρώτες αντιδράσεις στο μέτρο που φαίνεται να έχει εξαντλήσει όλη την χώρα…

«Δεν μας έχει μείνει ούτε ένα ευρώ. Δεν θα αντέξουμε άλλη μια εβδομάδα έτσι» δηλώνει κάτοικος του Παλέρμο σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, προειδοποιώντας ότι θα υπάρξει επανάσταση εάν το κράτος δεν προσφέρει κάποια ανακούφιση.

«Δεν μπορώ να συνεχίσω άλλο έτσι. Είμαι έτοιμος να καταρρεύσω. Λιμοκτονούμε» αναφέρει ένας καταστηματάρχης απο στο Μπάρι.

Σε άλλο βίντεο φαίνονται κάποιοι πολίτες να φωνάζουν στους Αστυνομικούς που στέκονται έξω από μια τράπεζα… «Δεν έχουμε άλλα χρήματα ή φαγητό. Το μαγαζί μου είναι κλειστό 20 μέρες τώρα. Πώς θα ζήσω» ρωτάει ένας άνδρας και μια γυναίκα λέει… «Σας παρακαλώ. Ελάτε σπίτι μου και δείτε μόνοι σας. Δεν μου έχει μείνει τίποτε. Χρειάζομαι φαγητό.

Ιδιαίτερα στις φτωχότερες νότιες περιοχές της Ιταλίας, υπάρχουν ενδείξεις ότι η αρχική αλληλεγγύη που έδειξαν οι Ιταλοί ως απάντηση στην επιδημία του κορωνοϊού φαίνεται να εξαντλείται και οι κάτοικοι έχουν χάσει την υπομονή τους με τους περιορισμούς στην καθημερινότητα.

Την περασμένη εβδομάδα, ένας άνδρας στη Νάπολη πυροδότησε μια αντιπαράθεση μεταξύ πελατών και προσωπικού σε ένα παντοπωλείο όταν προσπάθησε να αγοράσει λίγα ζυμαρικά, ντομάτες, ψωμί και λάδι – αλλά δεν μπόρεσε να πληρώσει.

Παρόμοιο περιστατικό συνέβη σε σουπερμάρκετ στο Παλέρμο, όταν μια ομάδα 20 οικογενειών γέμισε τα καρότσια τους με τρόφιμα και προσπάθησαν να φύγουν χωρίς να πληρώσουν και το σουπερμάρκετ κάλεσε την Αστυνομία για να ελέγξει την έκρυθμη κατάσταση.

H Ιταλική Κυβέρνηση πριν από δύο εβδομάδες παρουσίασε πακέτο μέτρων για την στήριξη της οικονομίας, το οποίο περιελάμβανε διατάξεις για την παροχή βοήθειας στους εργαζομένους που αντιμετωπίζουν προσωρινές απολύσεις, όμως τα μέτρα προκάλεσαν αντιδράσεις από πολλούς που υποστηρίζουν ότι είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν ακόμη…

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...