Λιτότητα, ανάπτυξη ή πολεμος

ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ – Ο ΘΕΙΟΣ ΤΡΑΜΠ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΗ ΘΕΙΑ ΚΛΙΝΤΟΝ! – ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΩΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ – ΠΟΛΛΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΤΥΧΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΝΟΘΕΙΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΦΥΛΙΟ

Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος μεγάλος νικητής των Αμερικανικών εκλογών αναδεικνύεται αναμφίβολα ο Ντόναλντ Τραμπ! Ένας γραφικός πολυεκατομμυριούχος κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να προκαλέσει μεγάλες ανατροπές σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής της αμερικανικής υπερδύναμης και να φέρει στο προσκήνιο όλες τις λεγόμενες αντισυστημικές δυνάμεις.

Ένα ανίσχυρο κατεστημένο, που δομήθηκε στην ιστορική διαδρομή της Αμερικής, κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος, εξαιτίας των μεγάλων οικονομικών σκανδάλων, των επεμβάσεων και των πολέμων που σέρνει πίσω του.

Μεγάλα συστημικά δημοσιογραφικά συγκροτήματα, όπως η Ουάσιγκτον Ποστ και τηλεοπτικά δίκτυα κολοσσοί, δεν μπόρεσαν να αναχαιτίσουν τη δυναμική του κινήματος που ανέπτυξε ο μεγιστάνας που επιδιώκει να αλλάξει εκ βάθρων την Αμερική.

Η βαριά βιομηχανία της ενημέρωσης αλλά και το Χόλυγουντ, κατέβαλαν εναγώνια προσπάθεια να γελοιοποιήσουν τον Ντόναλντ Τραμπ. Τελικά το μόνο που κατάφεραν ήταν να γελοιοποιηθούν οι ίδιοι, αποκαλύπτοντας σε όλο το μεγαλείο την αναξιοπιστία των συστημικών μέσων ενημέρωσης και των κατεστημένων δομών. Ο Ντόναλντ Τραμπ δημιούργησε ένα πλειοψηφικό ρεύμα από τις δυνάμεις εκείνες οι οποίες βιώνουν την οικονομική κρίση. Η Αμερική σήμερα είναι μια υπερδύναμη μόνο στον τομέα των οπλικών συστημάτων.

Σε επίπεδο οικονομίας έχει ξεφτίσει στην κυριολεξία και τρώει σε όλα τα επίπεδα τη σκόνη της Κίνας  που αναδεικνύεται ταχύτατα σε νέα παγκόσμια οικονομική υπερδύναμη.

Οι Αμερικανοί μεταβάλλονται σταδιακά σε αγοραστές κινεζικών προϊόντων! Η αγορά κατακλύζεται επίσης από γιαπωνέζικα, κορεάτικα και ινδικά  προϊόντα υψηλής τεχνολογίας.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης δείχνει και αυτό κουρασμένο, όπως το σύνολο της Αμερικανικής οικονομίας, με αποτέλεσμα να αυξάνονται αλματωδώς οι εισηγμένες επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται εκτός Αμερικής. Η Ρωσία του Πούτιν άρχισε να αποτελεί πρότυπο ακόμα και για τους συντηρητικούς Αμερικανούς, που βλέπουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται, την ανεργία να αυξάνεται και την ανάπτυξη να περιορίζεται. Ακόμα και οι ζώνες επιρροής των Αμερικανών στη Μέση Ανατολή έχουν τελειώσει οριστικά και αμετάκλητα, με την ισχυρή στρατιωτική παρουσία της Μόσχας στην Συρία και την παρουσία της ρωσικής αρμάδας στην Μεσόγειο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Αμερική είναι η γηρασμένη και σχεδόν χρεωκοπημένη Ευρώπη. Οι ευρωπαϊκές χώρες παρουσιάζουν συμπτώματα οικονομικής αποσύνθεσης και οι προβλέψεις για το μέλλον της ευρωπαϊκής ένωσης είναι δυσοίωνες.

Γι’ αυτό ο Τραμπ προσβλέπει σε άλλες συμμαχίες και στη δημιουργία νέων ισορροπιών. Ο αμερικανός μεγιστάνας προβλέπει ότι το μέλλον είναι η διαμόρφωση οικονομικών σχέσεων με τη Ρωσία του Πούτιν και τις ασιατικές χώρες. Σε διαφορετική περίπτωση η αμερικανική οικονομία κινδυνεύει με κατάρρευση και η χώρα με εμφύλιο!

Το κίνημα του Τραμπ έχει διάρκεια και προοπτική. Δεν πρόκειται να παραδώσει τα όπλα ακόμα και στην περίπτωση που το κατεστημένο καταφέρει με νοθεία, πιέσεις και εκβιασμούς να αναδείξει τη Χίλαρι Κλίντον σε νικήτρια των εκλογών. Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει ότι θα αμφισβητήσει το αποτέλεσμα και θα ξεκινήσει ανένδοτο για την ανατροπή της. Με δεδομένο το ισχυρό πλειοψηφικό ρεύμα, που στηρίζει τον Τραμπ η κατάσταση στη χώρα θα πάρει χαρακτηριστικά εθνικού διχασμού με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

Δεν αποκλείεται η Αμερική να βρεθεί αντιμέτωπη ακόμη και με έναν εμφύλιο που μπορεί να προκαλέσει παγκόσμια αποσταθεροποίηση. Γιατί οι αντισυστιμικές δυνάμεις σε Ευρώπη και Αμερική γίνονται πλέον πλειοψηφικά ρεύματα. εξαιτίας των συνεπειών της οικονομικής κρίσης.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...