Λονδίνο: Όλοι χορεύουν στον ρυθμό των Ολυμπιακών …και των προβλημάτων

Λονδίνο: Όλοι χορεύουν στον ρυθμό των Ολυμπιακών ...και των προβλημάτων
Το Λονδίνο ζει μεγάλες στιγμές αδιαμφισβήτητα. Η αύρα του Ολυμπιακού πνεύματος έχει ήδη δημιουργήσει μια άλλη ατμόσφαιρα στην Βρετανική πρωτεύουσα που ζει όλο και πιο έντονα πια στους ρυθμούς των αγώνων.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΛΟΝΔΙΝΟ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑΧΝΑΚΗ

Έτσι όπως είναι επόμενο το Λονδίνο μετατράπηκε σε μια γιορτινή πόλη που σε κάθε γωνιά της διοργανώνεται και μια ξεχωριστή γιορτή με χιλιάδες κόσμου να τις απολαμβάνει.Το πρωί της Τετάρτης μάλιστα που η φλόγα περνά από τις πιο σημαντικές περιοχές της πόλης οι καρδιές των κατοίκων και των επισκεπτών είναι πραγματικά γεμάτες συγκίνηση.

Το βράδυ της Παρασκευής πάντως το περιμένουν όλοι με λαχτάρα αφού αναμένεται η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων να είναι ξεχωριστή.Παρόλα αυτά πολλά από τα μέσα τόνιζαν τις προηγούμενες μέρες ότι το Λονδίνο δεν είναι ακόμη έτοιμο για τη μεγάλη μέρα αφού πολλά προβλήματα είχαν προκύψει την τελευταία στιγμή . Σάλος μάλιστα είχε δημιουργηθεί με το θέμα της ασφάλειας όπου η κυβέρνηση είχε αναθέσει σε μεγάλη εταιρεία ασφάλειας να αναλάβει την προστασία της πόλης .

Αναμενόταν μάλιστα να προσλάβει 12.000 προσωπικό  για την ασφάλεια των επισκεπτών. Την τελευταία στιγμή όμως η εταιρεία αυτή ανακοίνωσε στην Βρετανική κυβέρνηση ότι κατάφερε να βρει μόνο 8.000 άνδρες με αποτέλεσμα τελικά να επιστρατεύσουν το στρατό.
Αρνητικά σχόλια μάλιστα είχε προκαλέσει και τις προηγούμενες μέρες το γεγονός ότι λίγο πριν αρχίσουν να φτάνουν οι ξένες αποστολές το Ολυμπιακό χωριό είχε πλημμυρίσει.

Και σαν να μην έφτανα όλα αυτά υπήρξαν αποστολές που ήρθαν στην Αγγλία αθλητών και ξέχασαν να τους παραλάβουν με αποτέλεσμα να τριγυρίζουν για ώρες οι εκνευρισμένοι αθλητές. Το πρωί της Τετάρτης μάλιστα δημιουργήθηκε παρεξήγηση σε ομάδες της Κορέας διότι την ώρα της παρουσίασης τους είδαν άλλη σημαία να ανεβαίνει στο κοντάρι και όχι την δική τους.

Η αναμέτρηση της Βόρειας Κορέας με την Κολομβία για το Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου γυναικών, καθυστέρησε να ξεκινήσει αφού οι διοργανωτές μπέρδεψαν τις σημαίες.

Τα μάτριξ του σταδίου είχαν τη σημαία της Νοτίου Κορέας κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από τα μέλη της Βόρειας Κορέας που απαίτησαν να αλλάξει άμεσα η σημαία αλλιώς δεν θα κατέβαιναν να παίξουν.

Αυτό έγινε αλλά με μεγάλη καθυστέρηση και οι Άγγλοι ζήτησαν συγγνώμη από όλους. Υποσχέθηκαν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ανάλογο πρόβλημα αλλά το θέμα ήδη έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Σε πρωινή συνέντευξη τύπου που δόθηκε στους δημοσιογράφους ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον υπεραμύνθηκε της άποψης ότι τώρα θα αρχίσει κι ένα νέο κεφάλαιο στην οικονομία της χώρας του

Φωτογραφίες Μαρία Γιαχνάκη

Τα προβλήματα στις συγκοινωνίες είναι τεράστια αφού τα τρένα είναι διαρκώς εκτός λειτουργίας . Ο κόσμος αναγκάζεται να αλλάζει βαγόνια και το χειρότερο είναι ότι τα βαγόνια είναι χωρίς κλιματισμό με αποτέλεσμα πολλοί να λιποθυμούν από την ζέστη αφού  σε κάθε βαγόνι μπαίνουν διπλάσιοι από ότι χωρούν στην πραγματικότητα.

Στην πιο διάσημη περιοχή του Λονδίνου το Big Ben συνεχίζει να είναι το αξιοθέατο που επισκέπτονται διαρκώς

Σε όλα τα κεντρικά σημεία του Λονδίνου έχουν κατασκηνώσει ηθοποιοί του δρόμου προσπαθώντας να κάνουν τους επισκέπτες να νιώσουν ότι βρίσκονται σε μια ατέλειωτη γιορτή

Στην πρωτη φωτογραφία σταματημένα αυτοκίνητα στο κέντρο. Κανείς δεν μπορεί να φτάσει στον προορσμό του.
Στην δεύτερη φωτογραφία φαίνεται πόσο διασκεδάζουν οι Βρετανοί την ζέστη των ημερών αφού κάνουν ηλιοθεραπεία άκόμη και στα παγκάκια.

Στοιχεία  από την Ελλάδα κυριαρχούν παντού ακόμη και στις αφίσες στους δρόμους και στους σταθμούς του μετρό. Η ελληνικές φράσεις έχουν την τιμητική τους στους δρόμους του Λονδίνου.

ΔΙΕΘΝΗ
Πηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...