Λουτράκι: Καρέ – καρέ η επιχείρηση ανάσυρσης των σορών των 4 ανδρών

Οικογενειάρχες και γνωστοί στην περιοχή, ήταν οι τέσσερις άνδρες που βρέθηκαν νεκροί τα ξημερώματα του Σαββάτου, σε βάθος πέντε μέτρων μέσα στην σπηλιά Καρμπουνάρι, στην περιοχή του Λουτρακίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τέσσερις άνδρες είχαν μαζί τους μία γεννήτρια και διάφορα εργαλεία, ενώ οι αρχές κινητοποιήθηκαν για την ανεύρεσή τους έπειτα από τηλεφώνημα που δέχθηκαν από άτομο του στενού περιβάλλοντος ενός εκ των θυμάτων.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι πυροσβέστες που βρήκαν τις σορούς των τεσσάρων ανδρών, δεν διαπίστωσαν κάποια κατολίσθηση μέσα στην σπηλιά.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ πρόκειται για έναν 49χρονο πατέρα έξι παιδιών, ο οποίος τα τελευταία 15 χρόνια ζούσε στο Λουτράκι, είχε ξενοδοχείο που στη συνέχεια έγινε οίκος ευγηρίας, έναν 45χρονο πατέρα δύο ανήλικων παιδιών που διατηρούσε συνεργείο αυτοκινήτων, έναν 72χρονο συνταξιούχο και πατέρα τεσσάρων παιδιών και έναν 37χρονο, ο οποίος φέρεται να είχε επαγγελματική σχέση με τον 45χρονο.

Οι τέσσερις άνδρες φέρονται να άφησαν τη γεννήτρια που είχαν μαζί τους έξω από το καταφύγιο και στη συνέχεια να την έβαλαν μέσα. Ενώ έσκαβαν, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται έχασαν τη ζωή τους. Εικάζεται πως ο θάνατός τους οφείλεται σε αναθυμιάσεις από τη γεννήτρια.

Ενδέχεται οι τέσσερις άνδρες να έψαχναν, για τον θησαυρό που είχε αρπάξει ο «χασάπης της Θεσσαλονίκης», Μαξιμίλιαν Μέρτεν και σύμφωνα με τον αστικό μύθο ήταν 800 εκατομμύρια χρυσά φράγκα. Ένα ακόμα σενάριο είναι να αναζητούσαν τον θησαυρό του Κιαμήλμπεη, που ήταν ο πιο πλούσιος Τούρκος της Πελοποννήσου, τον οποίο φυλάκισε ο Κολοκοτρώνης το 1821 στην Επίδαυρο.

Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή, Αστυνομία και Πυροσβεστική, ενώ γύρω στις 4 το πρωί, έφτασε και το κλιμάκιο της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών, προκειμένου να ανασύρει τις σορούς των τεσσάρων ανδρών. Για την ανάσυρσή τους, από βάθος ύψους 20 μέτρων, που ολοκληρώθηκε περίπου στις 8 το πρωί, επιχείρησαν 21 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Στα βίντεο του Ηλέκτρα Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός (Ηλέκτρα TV) φαίνονται οι αγωνιώδεις προσπάθειες των ανδρών της ΕΜΑΚ να ανασύρουν τα πτώματα των άτυχων ανδρών. Η όλη επιχείρηση έγινε με μεγάλη προσοχή, υπό τον φόβο μιας πιθανής έκρηξης στο σημείο.

thebest.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...