Λύση για το χρέος βλέπουν οι αγορές, στο 6,82% έπεσαν τα ελληνικά ομόλογα!

Από το καλό, στο καλύτερο πάνε οι αποδόσεις των ελληνικών τίτλων, καθώς οι επενδυτές προεξοφλούν συμφωνία για το χρέος στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου! Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων έπεσαν 0,22%  στο 6,82%, με αποτέλεσμα να γίνονται όλο και πιο ελκυστικοί για τους ξένους επενδυτές. Η εκτίμηση ξένων αναλυτών, είναι ότι όταν έρθει η συμφωνία για το χρέος, τα επιτόκια θα καταρρεύσουν, με αποτέλεσμα η χώρα να βρεθεί στις αρχές του 2017, ένα βήμα πριν από την επιστροφή στις αγορές.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, δήλωσε χθες ότι οι Ευρωπαίοι δανειστές πρέπει να είναι «ρεαλιστές» στους δημοσιονομικούς στόχους που θα θέσουν για την Ελλάδα μετά το 2018, υποδηλώνοντας ότι είναι πιθανόν να χαλαρώσουν οι σημερινοί αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.

Η εξελίξεις είναι θετικές για την ελληνική Οικονομία με τα spread, την απόσταση των ελληνικών τίτλων από το επιτόκιο των 10ετών γερμανικών ομολόγων (bunds) μειώθηκε  σημαντικά  και αυτή η τάση παρατηρήθηκε και στα ευρωπαϊκά ομόλογα.

Σύμφωνα με το Reuters, αυτό συνέβη λόγω των προσδοκιών ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα παρέμβει με αγορές ιταλικών τίτλων, εφόσον το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που θα γίνει την Κυριακή στη χώρα είναι αρνητικό για τον πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι.

Αναστροφή του κλίματος, υπάρχει στα  ιταλικά κρατικά ομόλογα που άρχισαν να μαζεύουν  τις απώλειες που είχαν αυτή την εβδομάδα, πριν από τις  διπλές εκλογές της Κυριακής. Οι Αυστριακοί θα ψηφίσουν για Πρόεδρο και οι Ιταλοί σε δημοψήφισμα.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...