«Λύση Λαγκάρντ» στο Eurogroup, βλέπει το Reuters!

Συμβιβασμό των πιστωτών για την Ελλάδα, βλέπει για αύριο το Reuters!

Με την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ να έχει ταχθεί από την περασμένη εβδομάδα υπέρ ενός σχεδίου χωρίς δάνειο μέχρι να ξεκαθαρίσει η ευρωζώνη τα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, το Reuters, βλέπει συμβιβασμό, αλά Λαγκάρντ!  

«Όλοι πιστεύουν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταλήξουμε με τη λύση που παρουσίασε η Λαγκάρντ» δήλωσε αξιωματούχος που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις. Δεύτερος αξιωματούχος φέρεται να δήλωσε  και αυτός πως περιμένει μια λύση η οποία θα περιλαμβάνει τη συμμετοχή του ΔΝΤ με τους όρους που περιέγραψε η κα. Λαγκάρντ. «Θα υπάρξει εκταμίευση από το ΔΝΤ μόλις υπάρξει μεγαλύτερη καθαρότητα για το χρέος, αλλά το πότε θα γίνει αυτό δεν έχει καθοριστεί» σημείωσε.

Παράλληλα οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης ανέφεραν πως αν επιτευχθεί ο επιδιωκόμενος συμβιβασμός, η Ελλάδα μπορεί να λάβει 7,4 με 8 δις ευρώ από τον Ευρωπαικό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για να πληρώσει τις δόσεις του καλοκαιριού στους δανειστές.

Σε μια προσπάθεια να καλύψει αυτή την απόσταση ανάμεσα στις προβλέψεις  ευρωζώνης και ΔΝΤ, η Γαλλία έχει προτείνει να συνδεθεί η ελάφρυνση χρέους της Ελλάδας με την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματούχους, η ιδέα θα εξεταστεί περαιτέρω, αλλά οι πιθανότητες να προχωρήσει είναι μικρές λόγω της έλλειψης εμπειρίες και του ελληνικού συντάγματος.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/288185-Lyse-Lagkarnt-sto-Eurogroup-blepei-to-Reuters ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...