Η πεντάμηνη πίεση των κατοίκων της περιοχής ήταν καθοριστική προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή προσωρινού περάσματος εντός της κοίτης του ποταμού Ευήνου.Αυτά δήλωσε κατ’αρχήν ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γαλατά Λευτέρης Μπαλωμένος σστην κάμερα του Nafpaktianews που βρέθηκε στο σημείο εργασιών στο ποτάμι του Ευήνου.

Δεν υπάρχουν “Σωτήρες” παρά μόνο η Πίεση της τοπικής Κοινωνίας

Είναι ένα πέρασμα που θα εξυπηρετεί την Πολιτική προστασία,αλλά θα “εκμεταλλευτούν” τη χρήση του και οι κάτοικοι των τοπικών κοινωνιών αποφεύγοντας έναν Μαραθώνιο διαδρομής 70 χλμ προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη έργων και υποδομών της Περιφέρειας Θανάση Μαυρομάτη,ο κ. Μπαλωμένος τόνισε ότι είναι ο μόνος που δίνει το παρόν στην περιοχή από τότε που έπεσε η γέφυρα,σε αντίθεση με την αντιπεριφερειάρχη κ. Σαλμά την οποία δεν έχουμε δει στην περιοχή.”Σωτήρες” δεν υπάρχουν-τόνισε-ο πρόεδρος της κοινότητας.Ούτε βουλευτές,ούτε υπουργοί,ούτε “πολιτικοπατέρες” της περιοχής που θέλουν να τα έχουν καλά με τους βουλευτές και πόρτες ανοιχτές στα υπουργεία για δικούς τους λόγους.Υπάρχουν οι κάτοικοι της περιοχής και από την περιφέρεια μόνο ο κ.Μαυρομάτης που παρόλη την αγανάκτηση των κατοίκων,βρίσκεται καθημερινά στην περιοχή,προσπαθώντας να δώσει λύσεις.

Κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το πρόβλημα

Αυτό συμβαίνει από την πρώτη μέρα του προβλήματος σημείωσε ο κ. Μπαλωμένος,ήδη από την πρώτη συνέλευση των κατοίκων του Γαλατά στην κεντρική πλατεία.”Κάποιοι” το έχουν πάρει “¨σχοινι-κορδόνι” και τα “χώνουν” στον Μαυρομάτη συνέχεια.Πρόκειται για άνθρωπο της περιοχής που επιθυμεί κι αυτός να υπάρξει λύση.Είναι από την πρώτη ημέρα του προβλήματος εδώ.

Αντί να εστιάσουμε στη λύση του προβλήματος,εστιάζουμε στο καταλογισμό ευθυνών.

Μπαλωμένος:Σιδηροδρομική γέφυρα-“Το τάξιμο δε χαλάει άλλα το δώσιμο”

Από το “στόχαστρο” του προέδρου δεν έλειψε και ο υφυπουργός παρά των Πρωθυπουργώ Χρήστος Τριαντόπουλος ο οποίος επισκεπτόμενος της περιοχή,είχε δεσμευτεί την επισκευή της Σιδηροδρομικής γέφυρας ώς μέσον προσωρινής λύσης έως της κατασκευής της νέας γέφυρας.Φαίνετια όμως οτι οι εξελιξεις είναι δυναμικές και ο σχεδιασμός αλλάζει τα δεδομένα με την προοπτική η σιδηροδρομική και ετοιμόρροπη γέφυρα να κατεδαφιστεί υπό το πρίσμα των εργασιών της νέας γέφυρας.

To “Τάξιμο δε χαλάει,αλλά το δώσιμο” δήλωσε ο κ. Μπαλωμένος.Είχε υποσχεθεί τέλος καλοκαιριού η Σιδηροδορμική γέφυρα να είναι έτοιμη ως η προσωρινή λύση του ζητήματος,επικαλούμενος σήμερα Τεχνικά προβλήματα.Ποια είναι αυτά τα τεχνικά προβλήματα διερωτήθηκε ο κ. Μπαλωμένος από τη στιγμή που η Περιφέρεια παρέδωσε τεχνική μελέτη;Ο κ. Τριαντόπουλος θέλει να την γκρεμίσει.Ήρθε με “δώρα” κι όταν έφτασε στην Αθήνα,τα πήρε “πίσω”



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...