Μάλι – 32 τουρίστες διέσωσαν οι δυνάμεις ασφαλείας από το θέρετρο που δέχθηκε επίθεση

Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν διασώσει 32 τουρίστες από το θέρετρο του Μάλι που δέχθηκε επίθεση από ενόπλους, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Ασφαλείας της χώρας, χωρίς να δώσει άλλα στοιχεία.

Ενοπλοι επετέθησαν το απόγευμα εναντίον θερέτρου που φιλοξενεί δυτικούς τουρίστες ανατολικά της πρωτεύουσας Μπαμακό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι ένοπλοι πήραν ομήρους στο τουριστικό θέρετρο Cangaba, το οποίο προτιμούν πολλοί δυτικοί τουρίστες.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση από τζιχαντιστές, δίχως να είναι σε θέση να πει περισσότερες λεπτομέρειες.

Όπως τόνισε ο ίδιος, το θέρετρο Cangaba έχει αποκλειστεί και οι δυνάμεις ασφαλείας επιχειρούν να εξουδετερώσουν άγνωστο αριθμό τρομοκρατών.

Το υπουργείο ασφάλειας επιβεβαίωσε τους δύο νεκρούς από την επίθεση των τρομοκρατών στο τουριστικό θέρετρο, στο οποίο υπήρχαν αξιωματούχοι της ρωσικής στρατιωτικής αποστολής στην αφρικανική χώρα, καθώς και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Εθνών.

Ο ένας νεκρός είναι Γάλλος πολίτης με καταγωγή από την Γκαμπόν. Για το δεύτερο θύμα γίνεται προσπάθεια να αναγνωριστεί.

Πληροφορίες κάνουν λόγο και για τραυματίες, ενώ δεν αποκλείεται να αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών, καθώς ο αριθμός δύο προέκυψε από τον αρχικό έλεγχο, ενώ η επιχείρηση του στρατού βρισκόταν σε εξέλιξη.

Όπως ενημέρωσε η κυβέρνηση της αφρικανικής χώρας, τουλάχιστον 32 άτομα χρησιμοποιήθηκαν ως όμηροι από τους τζιχαντιστές, αλλά ελευθερώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας.
 

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/289092-Mali-32-toyristes-diesosan-oi-dynameis-asphaleias-apo-to-theretro-poy-dechtheke-epithese ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...