Μάντζαρης: Τέρας της φύσης ο Γιάννης, μία από τις πληρέστερες Εθνικές

Μάντζαρης: Τέρας της φύσης ο Γιάννης, μία από τις πληρέστερες Εθνικές

Μάντζαρης Αντετοκούνμπο

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης τόνισε πως η Εθνική Ανδρών έχει φέτος λιγότερο άγχος σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, παραδέχθηκε πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποτελεί τον βασικό «παράγοντα» της ομάδας και στάθηκε στην πληρότητα του ρόστερ.

Ο «Μάντζα», μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ, μίλησε για το γεγονός πως φέτος δεν υπάρχουν πολλές απουσίες λόγω τραυματισμών: «Έτσι είναι, όσα χρόνια παίζω εγώ στην Ανδρών νομίζω ότι φέτος είναι από τις πληρέστερες ομάδες, από τις πιο γεμάτες. Πιστεύω ότι είναι πλήρης σε όλες τις θέσεις, με 2-3 παίκτες ικανούς να καλύψουν κάθε μία από αυτές, ενώ είναι σημαντικό ότι υπάρχει πολύ καλή χημεία. Υπάρχουν τρεις γενιές, εμείς οι 89-90, οι 94άρηδες και φυσικά τα δύο πιο έμπειρα παιδιά, ο αρχηγός Γιάννης και ο Γιώργος που προσθέτουν πολύτιμα στοιχεία ώστε να υπάρχει ένα πολύ καλό δέσιμο».

Για τη γενιά των «90άρηδων» που πλέον αποτελεί κορμό της ομάδας:«Συμφωνώ και είναι πολύ σημαντικά στοιχεία αυτά. Είναι ωραίο πέρα από το να παίζουμε σε κλαμπ του επιπέδου Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και Φενέρ που είναι ο Κώστας, να είμαστε μαζί και στην Εθνική Ανδρών. Είναι μια μεγάλη παρακαταθήκη που δείχνει ότι το ελληνικό μπάσκετ δουλεύει σε όλα τα επίπεδα και εύχομαι και στις επόμενες γενιές, που βλέπουμε ότι έχουν τώρα τις δικές τους μεγάλες επιτυχίες, να συνεχίσουν ανάλογα και να βρεθούν μαζί και στην ομάδα των Ανδρών».

Για τις πρώτες μέρες της προετοιμασίας, τόνισε: «Όπως είπα και πριν, το ένα είναι η χημεία, το δέσιμο. Από ‘κει και πέρα, σε αυτή την ομάδα υπάρχει ένα παιδί… τέρας της φύσης, ο Γιάννης, με τρομερό ταλέντο και δυνατότητες που κάνει πράματα και θάματα στο παρκέ, ειδικά στο ανοιχτό γήπεδο. Σε συνδυασμό και με αυτό που ανέφερα ότι υπάρχουν δυνατότητες παικτών να καλύπτουν διαφορετικές θέσεις και σχήματα, μπορούμε να δουλέψουμε πολλά πράγματα, και να εκμεταλλευτούμε τον Γιάννη, να του ανοίγουμε χώρους, να παίρνουν έτσι και πλεoνέκτημα τα πολλά δυνατά και ψηλά κορμιά που έχουμε, γενικά να έχουμε πλήθος λύσεων και επιλογών».

Όσον αφορά στον κόουτς Μίσσα και το άγχος, ανέφερε: «Ναι, ναι, άλλος ένας θετικός παράγοντας. Πολλοί τον είχαμε τον κόουτς Μίσσα στις μικρές Εθνικές, γνωρίζουμε τι θέλει και τι χρειάζεται στο γήπεδο, αλλά και αυτός γνωρίζει εμάς. Είναι πολύ της ψυχολογίας και αυτό χρειάζεται πολύ, ξέρει πώς να πάρει το καλύτερο από κάθε παίκτη. Αυτό είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για μια ομάδα που θα βρεθεί μαζί για ένα μήνα, δεν θα είναι όλη τη χρονιά ώστε να υπάρχουν χρονικά περιθώρια για καλύτερες γνωριμίες.

Εννοείtαι ότι οι απαιτήσεις είναι μεγάλες κάθε χρόνο από την Εθνικής Ελλάδας, αλλά όσο δεν έχει έρθει αυτό το πολυσυζητημένο μετάλλιο νιώθαμε και να μεγαλώνει η πίεση. Φέτος όμως δε νιώθουμε άγχος, είναι πολύ καλό, πολύ ευχάριστο το κλίμα και ίσως αυτός είναι ένας ιδιαίτερος λόγος, πέραν των αγωνιστικών που μπορεί να πετύχει αυτή η ομάδα. Είναι μικρότερη η… δόση του άγχους, το απολαμβάνουμε περισσότερο και αυτό μετράει, γιατί δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι το οποίο πρέπει να απολαμβάνουμε».

 

πηγή: filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/294844-Mantzares-Teras-tes-physes-o-Giannes-mia-apo-tis-pleresteres-Ethnikes ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...