Μάντρωσαν αδέσποτες αγελάδες… με εντολή εισαγγελέα

Μάντρωσαν αδέσποτες αγελάδες… με εντολή εισαγγελέα

Μεγάλη αναστάτωση είχαν προκαλέσει στο χωριό Αγία Τριάδα στο Καρπενήσι αδέσποτες αγελάδες που περιφερόντουσαν στους δρόμους.

Οικάτοικοι του χωριού είχαν αγανακτήσει με την κατάσταση καθώς οι δέκα περίπου αγελάδες έμπαιναν σε κήπους και αυλές αφήνοντας πίσω τους το χάος.

Με πρωτοβουλία του προέδρου του χωριού, κινήθηκαν διαδικασίες, επενέβη ο εισαγγελέας και τα ζώα κατασχέθηκαν.

Οι κάτοικοι της Αγίας Τριάδας με πανηγυρική ανακοίνωση στη σελίδα τους στο facebook αναφέρουν:

«Καλησπέρα.. Ήταν ΔΙΚΑΙΟ και έγινε Πράξη, είναι ένα από τα κορυφαία σλόγκαν των τελευταίων Χρόνων. Κάπως έτσι σήμερα, ο Πρόεδρος του Χωριού Επαμεινώνδας Ντάσιος, ενήργησε εις όφελος των Συγχωριανών του. Από χθες το βράδυ, καμιά δεκαριά γελάδια, τριγύριζαν μέσα στο Χωριό. Σήμερα το πρωί, 4 από αυτά βρέθηκαν σε έναν κήπο συγχωριανού μας, σχεδόν στο κέντρο του Χωριού.

Ο Πρόεδρος, με την βοήθεια κάποιων χωριανών, μάντρωσε τις Αγελάδες, πήρε τον Εισαγγελέα, το Δασαρχείο, τον Δήμο, ήρθε ο Αντιδήμαρχος μαζί με Υπάλληλο του Δήμου, με εντολή Εισαγγελέα, κατέγραψαν και κατάσχεσαν τα Ζώα. Την Δευτέρα ή Τρίτη θα βγουν στην Δημοπρασία. Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια απελευθέρωσης των Ζώων θα υπόκεινται σε πειθαρχικές και ποινικές διώξεις.

Η Μεγάλη Αναταραχή που προκλήθηκε το μεσημέρι στο χωριό, έλαβε προσωρινά τέλος, ευτυχώς, μόνο με λεκτικές αντιπαραθέσεις και χωρίς πολλά παρατράγουδα.

Πάραυτα, περίπου είκοσι, άλλοι λένε τριάντα, κεφάλια, είναι τριγύρω από το Χωριό, ασυνόδευτα μέσα σε χωράφια, νεκροταφεία και κήπους.

Παρά το γεγονός και τις προσπάθειες του Ιδιοκτήτη, που σε καθημερινή βάση, έρχεται και τα μαζεύει, αυτά πάντα βρίσκουν τον τρόπο και επιστρέφουν».

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/353948-Mantrosan-adespotes-agelades-me-entole-eisaggelea ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...